Més de 200 escoles ja coneixen Guardes del Clima, una activitat educativa sobre el medi ambient  

Ja són més de 200 escoles que coneixen l’activitat educativa sobre el medi ambient Guardes del Clima des que va ser creada per BBVA al 2022 amb la convicció que l’educació és la gran oportunitat per millorar la vida de les persones.

 

L’objectiu d’aquest recurs educatiu, adreçat a nens i nenes de 9 a 12 anys, de 4t a 6è de primària, és potenciar les bones pràctiques quotidianes, reduir el consum a través de les 5R de la sostenibilitat i sensibilitzar sobre el bon ús dels recursos limitats del planeta.

 

Un joc interactiu sobre el canvi climàtic que combina educació i sostenibilitat

 

El joc consta de tres missions sobre l’aigua, l’energia i el consum. Es pot fer a l’escola o en família, i és una manera divertida d’aprendre més sobre com tenir cura del medi ambient.

 

La propera dècada serà crucial perquè la societat avanci en la seva transformació cap a un món més sostenible. Per això, aquest recurs educatiu sobre sostenibilitat vol facilitar que els infants adquireixin els coneixements, les actituds i els valors necessaris per afavorir un consum responsable i reduir l’impacte del canvi climàtic.

 

A més del joc interactiu sobre el canvi climàtic, també s’inclouen dues activitats complementàries. Per una banda, una infografia estructurada en tres parts que proposa recollir dades pròpies sobre el consum, fer els càlculs i finalment reflexionar sobre els resultats obtinguts i, per l’altra un cartell per comunicar tot allò que s’ha après a través de la creativitat i el dibuix.

 

El recurs disposa d’una guia docent amb totes les explicacions i recomanacions per treure’n el màxim profit. També d’una enquesta de valoració per als docents. Aquesta enquesta permet obtenir el diploma per a cada nen i nena participant.

 

guardesdelclima@gmail.com