Espais recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català

La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) presenta l'exposició Espais recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català, amb l'objectiu de mostrar l'important patrimoni industrial conservat, i divulgar l'esforç realitzat en la seva recuperació i preservació al llarg de les últimes dècades.

Presentació

L’exposició “Espais recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català” fa un recorregut per les intervencions de reutilització del patrimoni industrial que s’han fet al llarg de les últimes dècades a Catalunya. És un projecte de l’arquitecte Ferran Pont i de la fotògrafa Teresa Llordés, i ha estat coproduïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el mNACTEC (Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya). 

L’exposició reivindica els valors artístics, històrics i paisatgístics de l’arquitectura industrial i presenta exemples de reinvenció en aquest camp, com la reconversió d’antigues fàbriques en museus, escoles, biblioteques o comerços. S’hi presenta un repertori ampli de les formes d’abordar les intervencions de reutilització del patrimoni, que van des d’intervencions de gran transformació fins aquelles de caràcter minimalista en les quals es posa l’accent en el manteniment del paisatge industrial. 

www.espaisrecobrats.cat

Coneix l’exposició!