S’inicia el programa d’educació digital “Amb un clic” a diferents Càritas de Catalunya

Sabadell, 11 d’abril de 2024. Fundació Antigues Caixes Catalanes i Càritas Catalunya. La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA, ha arribat a una acord de col·laboració amb Càritas Catalunya per portar a diferents Càritas diocesanes Amb un clic,  un programa social d’iniciació a l’entorn digital dirigit a diversos col·lectius amb risc d’exclusió social, per ajudar-los a disminuir la bretxa digital.

 

El programa de formació s’adapta a les necessitats de cada col·lectiu i se centra en l’ús de mitjans digitals per relacionar-se amb la societat o fer qualsevol tipus de gestió telemàtica, concretament les que han de fer de manera recurrent.

 

Les sessions de formació, impartides per educadors socials, s’iniciaran els propers mesos a Balaguer, Lloret i Granollers i s’aniran duent a terme en el decurs de l’any a d’altres municipis del territori on Càritas és present.

 

Un programa obert a altres entitats del territori

El programa explora els elements bàsics del correu electrònic, dels “núvols”, de la gestió dels passwords, etc. També fa una introducció sobre quins organismes públics hi ha i quins tràmits es gestionen a través d’ells (ingrés mínim vital, vida laboral, declaració de la renda, cens, certificat prestació, renovació del DNI…), com s’obtenen els certificats digitals i com es pot accedir a La Meva Salut, entre altres qüestions.

 

Finalitza amb una reflexió sobre els aspectes de seguretat que cal tenir en compte quan ens movem per la xarxa, els fraus, les fake news, així com els riscos que suposa l’accés a les pantalles tant en infants com en adolescents.

 

Amb un clic és un projecte de territori, adreçat a entitats socials i institucions que tenen identificats els col·lectius que poden necessitar aquesta formació.

 

Actualment ja s’ha impartit a diverses poblacions de Catalunya (Sabadell, Barcelona, Girona, Lleida i Sant Boi del Llobregat).

 

 

Més informació:

Fundació Antigues Caixes Catalanes                    Càritas Catalunya

www.fcaixescatalanes.cat                                     http://www.caritascatalunya.cat/

fundacio@fcaixescatalanes.cat                              info@caritascatalunya.cat

@fcaixescatalanes

  

 

Convoca i organitza:                                       

 Amb la col·laboració de::