Patronat

Sr. Jaume Ribera

Sr. Jaume Ribera

President

Doctor Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, Màster en Investigació Operativa i Doctor en Teoria Matemàtica de Sistemes per la University of Florida.
Professor del Departament d'Operacions a l'IESE, i titular de la Càtedra Port de Barcelona de Logística a CEIBS a Shanghai, Xina.
És membre fundador i va ser President d'EUROMA, la European Operations Management Association, i del Consell Editorial de la Harvard Business Review a la Xina i del Journal of Japanese Operations Management and Strategy.
Va ser president de Caixa Terrassa, Unnim Caixa, Unnim Banc i en l'actualitat presideix la Fundació Antigues Caixes Catalanes; fundació especial derivada d'aquestes institucions per a la realització de la seva obra social i cultural.

Sr. Joan B. Casas

Sr. Joan B. Casas

Vicepresident

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (UB), Doctor en Economia Financera i Comptabilitat (UAO), Auditor i membre del Registre Oficial d'Auditors de Comptes, diplomat en Gestió i Perfeccionament Directiu del Sector Públic (Escola d'Administració Pública de Catalunya, ESADE, IESE). Diplomat en Cursos sobre les Comunitats Econòmiques Europees (Generalitat de Catalunya Ministerio de Asuntos Exteriores) i en Alta Direcció Financera (EAE).
Membre del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) i del Consell Català de l’Empresa, i soci Fundador de Faura-Casas Auditors-Consultors. Ha estat professor del Departament d'Economia de l'Empresa de la UAB, i secretari de l'equip de Direcció de l'Escola Universitària d'Estudis Empresarials (UAB).
Degà del Col•legi d'Economistes de Catalunya, membre del Consell Assessor per la Reactivació Econòmica (CAREC), i president de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.

Sr. Miquel Torrents

Sr. Miquel Torrents

Vocal

Llicenciat en Dret (UAB), advocat. Diplomat en Treball Social (ICESB - UB).
Soci fundador de "Bufet d'advocats Torrents" i "Torrents, Advocats i Economistes".
Ha estat Diputat primer i Vicedegà del Il·lustre Col·legi d'Advocats de Vic. Director de l'Escola de pràctica jurídica Joan Dou i Blancafort. Síndic municipal de Greuges de Manlleu. Fundador y president de l'Associació de Síndics/ques, Defensors/res de Catalunya, president de la Comissió de control de Caixa Manlleu i president de la Comissió de control de UNNIM.
Membre del Patronat i secretari de Fundació Assistenxcial d'Osona (Fado), i de la Fundació Privada Hospital Sant Jaume de Manlleu, i President de la Fundació Especial Antiga Caixa Manlleu.

Sr. Francesc Roig

Sr. Francesc Roig

Vocal

Llicenciat en Filologia Romànica-Hispànica per la Universitat de Barcelona i catedràtic de llengua i literatura catalanes. Ha exercit d’Inspector en cap d‘educació als Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona. Ha estat membre de la Junta Permanent del Català, de la DG de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Comissió Tècnica Reguladora de l’ensenyament del Català per nomenament de la Conselleria d’Educació de la Generalitat.
Fundador del Centre d’Estudis Canongins Ponç de Castellví (1983) del qual n’és el seu president.
Membre de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes.
En el camp social, és director de Càritas Diocesana de Tarragona i president de Càritas Catalunya.

Sr. Joan Badia

Sr. Joan Badia

Vocal

Llicenciat en filologia romànica per la Universitat de Barcelona i en Psicologia per la Universitat Oberta de Catalunya. És catedràtic de Llengua catalana i Literatura a l’ensenyament secundari, professor a la UOC, a la Universitat Central de Catalunya-UVic; i professor en el màster d’Innovació didàctica a la Universitat Central de Catalunya-UVic.
Ha estat subdirector general de Formació Permanent i Recursos Pedagògics, director general d’Innovació, subdirector general de Planificació Acadèmica Universitària i de l’EEES.
Autor i editor de llibres de text per a l’ensenyament de llengua a Primària, a Secundària i per a persones adultes.
Codirector de la recerca Lideratge per a l’aprenentatge, a la Fundació Bofill (2011-2013), i membre de diverses entitats professionals, culturals, sindicals i polítiques.
Des del 2015 és alcalde de la població de Callús, i membre de diverses entitats professionals, culturals, sindicals i polítiques.

Sr. Jordi Espona

Sr. Jordi Espona

Vocal i secretari

Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona i advocat exercent amb despatx professional a Vic, successor d’una llarga nissaga familiar d’advocats. Va exercir el càrrec de Director de l’assessoria jurídica i Secretari General de Caixa d’Estalvis Comarcal de Manlleu, de la qual va dirigir l'obra social. Va ser responsable de relacions institucionals i acció social a BBVA-Catalunya. També forma part del Consell de Govern del Consorci Hospitalari de Vic per designació de la Fundació Hospital de la Santa Creu.
És membre de diversos patronats de fundacions privades de caràcter cultural i social, entre elles la Fundació Antiga Caixa Manlleu i la Fundació Antigues Caixes Catalanes.

Direcció general

Sra. Belén Latorre

Sra. Belén Latorre

Direcció general

Llicenciada en Ciències de la Informació, màster en Economia i Direcció d’Empreses i Postgrau en Direcció de Comunicació Empresarial i Institucional a la UAB.
Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, i des del 2002, ha ocupat llocs de responsabilitat sempre en l'àmbit de la comunicació i les relacions institucionals tant a Caixa Sabadell com a Unnim. Al 2012, va ser directora de l'Àrea de Comunicació, Publicitat i Imatge a Unnim BBVA, i es va responsabilitzar de l'activitat social i cultural de les antigues caixes d’estalvis de Manlleu, Terrassa i Sabadell.
Des del 2013, és la directora gerent de la Fundació Antigues Caixes Catalanes.

Actualment, la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) forma part del patronat de la Fundació Catalunya Cultura.