Òrgans de govern

Patronat

El Patronat de la Fundació Antigues Caixes Catalanes està compost per representants de les fundacions de les antigues caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa, així com del món cultural i social a Catalunya. Els patrons exerceixen les seves funcions per a la consecució de les finalitats fundacionals gratuïtament.

Sr. Jaume Ribera

Sr. Jaume Ribera

President

Doctor Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, Màster en Investigació Operativa i Doctor en Teoria Matemàtica de Sistemes per la University of Florida.
Professor del Departament d'Operacions a l'IESE, i titular de la Càtedra Port de Barcelona de Logística a CEIBS a Shanghai, Xina.
És membre fundador i va ser President d'EUROMA, la European Operations Management Association, i del Consell Editorial de la Harvard Business Review a la Xina i del Journal of Japanese Operations Management and Strategy.
Va ser president de Caixa Terrassa, Unnim Caixa, Unnim Banc i en l'actualitat presideix la Fundació Antigues Caixes Catalanes; fundació especial derivada d'aquestes institucions per a la realització de la seva obra social i cultural.

Sr. Christian Terribas

Sr. Christian Terribas

Vicepresident

Enginyer Tècnic Agrícola per la UPC i Enginyer Agrònom per la Universitat de Lleida.
Ha treballat al Grup de Serveis de Caixa de Barcelona i al Banc de Crèdit Agrícola (Institut de Crèdit Oficial) on va arribar a ser Director General.
Posteriorment ha desenvolupat diferents càrrecs de responsabilitat a BBVA. L’any 2006 va ser nomenat Director Corporatiu i fins al 2018 ha participat en importants projectes de transformació de BBVA a Espanya, integració d’Unnim i CX.
Va ser Conseller de CX l’any 2015 i des del 2016 al 2018 ha estat Director Territorial de BBVA a Catalunya.
Del 2016 al 2018 ha estat patró de la Fundació Catalunya Cultura en representació de la Fundació Antigues Caixes Catalanes / BBVA.
Molt vinculat al món cultural català, concretament en el món Coral, essent director i cofundador de diferents cors a El Masnou, Barcelona i Cervera.

Sr. Miquel Torrents

Sr. Miquel Torrents

Vocal i secretari

Llicenciat en Dret (UAB), advocat. Diplomat en Treball Social (ICESB - UB).
Soci fundador de "Bufet d'advocats Torrents" i "Torrents, Advocats i Economistes".
Ha estat Diputat primer i Vicedegà del Il·lustre Col·legi d'Advocats de Vic. Director de l'Escola de pràctica jurídica Joan Dou i Blancafort. Síndic municipal de Greuges de Manlleu. Fundador y president de l'Associació de Síndics/ques, Defensors/res de Catalunya, president de la Comissió de control de Caixa Manlleu i president de la Comissió de control de UNNIM.
Membre del Patronat i secretari de Fundació Assistenxcial d'Osona (Fado), i de la Fundació Privada Hospital Sant Jaume de Manlleu, i President de la Fundació Especial Antiga Caixa Manlleu.

Sr. Francesc Roig

Sr. Francesc Roig

Vocal

Llicenciat en Filologia Romànica-Hispànica per la Universitat de Barcelona i catedràtic de llengua i literatura catalanes. Ha exercit d’Inspector en cap d‘educació als Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona. Ha estat membre de la Junta Permanent del Català, de la DG de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Comissió Tècnica Reguladora de l’ensenyament del Català per nomenament de la Conselleria d’Educació de la Generalitat.
Fundador del Centre d’Estudis Canongins Ponç de Castellví (1983) del qual n’és el seu president.
Membre de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes.
En el camp social, és director de Càritas Diocesana de Tarragona i president de Càritas Catalunya.

Sr. Francesc Marco-Palau

Sr. Francesc Marco-Palau

Vocal

Doctor en Història per la UAB amb el mestratge del professor Joan B. Culla. Llicenciat en Història (URV), Màster en Història de Catalunya (UAB) i Màster en Formació del Professorat (UAB).
És articulista de premsa, a més d’opinador en diversos mitjans de comunicació.
Secretari de la Fundació Congrés de Cultura Catalana, membre de l’Executiva de Plataforma per la Llengua i patró de la Fundació Vincle.

Sr. Josep Maria Manyosa Mas

Sr. Josep Maria Manyosa Mas

Vocal

Llicenciat en Ciències Empresarials, economista i auditor.
En l’àmbit professional, ha estat vinculat al sector bancari i també ha ocupat càrrecs de responsabilitat al Grup CASSA de Sabadell.
En l’àmbit associatiu, ha participat activament a diverses entitats sabadellenques com l’Agrupació de Pessebristes, l’Assemblea local de la Creu Roja i la Coral Belles Arts.
És president de la Unió Excursionista de Sabadell i de la Fundació 1859 Caixa Sabadell.

Sra. Maria Siuraneta

Sra. Maria Siuraneta

Vocal

Llicenciada en Ciències Ambientals per la UAB, Grau en Dret per la UOC, Màster en direcció de la producció, Green Belt i diversos postgraus en gestió ambiental empresarial i legislació ambiental de la UPF.
Gerent del Col·legi Oficial d'Ambientòlegs/gues de Catalunya. Col·laboradora amb les universitats que imparteixen Ciències Ambientals en les tasques d'assessorament laboral.
Trajectòria professional que combina l'àmbit de la gestió ambiental empresarial i l’emprenedoria en projectes de base ambiental. Membre de diverses entitats i cooperatives que treballen per l'economia del bé comú.

Direcció general

Sra. Belén Latorre

Sra. Belén Latorre

Direcció general

Llicenciada en Ciències de la Informació, Màster en Economia i Direcció d’Empreses i Postgrau en Direcció de Comunicació Empresarial i Institucional a la UAB.
Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, i des del 2002, ha ocupat llocs de responsabilitat sempre en l'àmbit de la comunicació i les relacions institucionals tant a Caixa Sabadell com a Unnim. Al 2012, va ser directora de l'Àrea de Comunicació, Publicitat i Imatge a Unnim BBVA, i es va responsabilitzar de l'activitat social i cultural de les antigues caixes d’estalvis de Manlleu, Terrassa i Sabadell.
Actualment, forma part de la junta del Cercle de Cultura, de la comissió de cultura de la Coordinadora Catalana de Fundacions i col·labora amb la Fundació Catalunya Cultura. Des del 2013, és la directora gerent de la Fundació Antigues Caixes Catalanes.