Neix Repte Circular, una activitat per conscienciar als més joves sobre la importància de l’Economia Circular

L’estrena serà aquest diumenge 5 de juny a la Festa del Parc de Catalunya, coincidint amb les activitats que s’organitzen a Sabadell amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient

La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA porten l’activitat Repte Circular a la Festa del Parc de Catalunya, que torna a celebrar-se a Sabadell amb un nou format i moltes activitats lúdiques i culturals per celebrar el Dia Mundial del Medi ambient.

El recurs estarà ubicat a la Plaça de l’Argub, i es desenvoluparà de 17 a 21h. Es tracta d’un taller lúdic per a nenes i nens de 6 a 12 anys i famílies, que ensenya i sensibilitza a través del joc sobre la importància de l’Economia Circular com a base del desenvolupament sostenible.

L’activitat està integrada per 3 racons de joc, que es connecten a través d’un fil conductor, l’Economia Circular, i un protagonista (un cargol) que acompanya als participants al llarg de tota l’activitat i els presenta les instruccions i missatges clau de cada racó.

El joc aborda temes com el consum responsable, donar nous usos als objectes i reciclar-los, amb exemples concrets de la vida quotidiana. Els nens i nenes poden veure la circularitat en els materials i productes que fan servir de manera habitual.

 

Els racons de Repte Circular

Comprem i utilitzem:

El joc consisteix a pescar les fitxes imantades, col·locades a l’interior de les piscines, intentant d’aconseguir la puntuació més alta, és a dir, escollir els productes més sostenibles a l’hora de comprar.

Reutilitzem i reparem:

El joc consisteix a reproduir les escenes de reutilització representades a les targetes, col·locant els cubells de colors en la mateixa disposició dels colors dels elements de les imatges. Els jugadors poden competir per veure quantes escenes aconsegueixen recrear en el temps que marca el rellotge de sorra, o jugar de manera autònoma.

Reciclem:

El joc consisteix a encertar les anelles, etiquetades amb diferents residus, a la pota del color corresponent al contenidor de reciclatge de la seva fracció. Els participants se situen a 3-4 passes de les taules i llencen les anelles per fer punteria a les potes de les taules.

El Repte Circular, activitat pensada per programar a fires sostenibles o Festes Majors, se suma a les accions educatives mediambientals que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA porten a terme; com són el Concurs BBVA de Dibuix Escolar, amb contes que parlen de com cuidar el planeta, i Guardes del Clima, un recurs que es pot fer en família o en centres docents a través d’un ordinador i en què les nenes i nens aprenen a ser unes bones i bons Guardes del Clima. 

 

 

                   

Més informació:

www.fcaixescatalanes.cat  

Contacte premsa: comunicacio@fcaixescatalanes.cat

Convoca i organitza: Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA