Concedits els premis de la 41a edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar

  • S’han repartit 70 premis a nens i nenes de 185 escoles de tot Catalunya.
  • S’han presentat 2.220 dibuixos d’alumnes de primària i escoles d’educació especial.
  • L’acte de lliurament de premis va tenir lloc el 28 de maig a LaFACT Cultural de Terrassa.
  • El concurs està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA.

 

El passat dissabte 28 de maig va tenir lloc a LaFACT Cultural de Terrassa l’acte de lliurament de premis de la 41a edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar que convoca i promou la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA.

Al Concurs, que s’adreça a alumnes de primària i centres d’educació especial d’arreu de Catalunya, s’han presentant 185 escoles participants de tot el territori català, procedents de 118 poblacions d’arreu de Catalunya (96 de la província de Barcelona, 19 de Girona, 36 de Lleida i 34 de Tarragona).

La població amb més escoles participants ha estat Terrassa, seguida de Barcelona, Lleida, Sabadell, Tarragona, Rubí, Valls i Mollerussa.

Finalment, 62 escoles i 76 nens han estat premiats entre primers, segons i tercers en les dues categories establertes d’alumnes entre 6 i 12 anys (una per als cursos de 1r, 2n i 3r de primària, i l’altra, per als cursos de 4t, 5è i 6è). 34 dels quals han estat accèssits procedents de centres d’educació especial.

Els dibuixos presentats han estat prèviament seleccionats per les escoles. El jurat d’aquesta edició ha estat format per representants de la Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat, de l’Escola d’Art d’Olot, de l’Escola Municipal d’Art de Terrassa, d’Editorial Mediterrània, un il·lustrador professional i un representant de BBVA.

Els nens guanyadors han obtingut com a premis el diploma acreditatiu, un pack de dibuix i pintura, i el llibre il·lustrat del concurs amb els dibuixos premiats.

 

Sobre l’acte. Espectacle Passa volant… reciclant!, de TOTCIRC

A banda del lliurament de premis, els assistents, nens, familiars i mestres, van poder gaudir de l’espectacle de circ i pallassos Passa volant… reciclant!, de la companyia TOT CIRC

Els nens/es i no tan nens van gaudir dels diferents números de circ; malabars, punteria, equilibri, acrobàcies… amb la peculiaritat que es fan amb materials de reciclatge.

A l’acte van assistir el president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Jaume Ribera, el director de la Zona Vallès Occidental de BBVA Catalunya, Daniel Gómez, i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa, Teresa Ciurana.

També tots els nens i nenes premiats amb els seus familiars i professors, que van venir procedents de diverses poblacions de Catalunya.

Els treballs premiats han servit per il·lustrar un nou llibre de la col·lecció “Concurs de dibuix escolar”.

 

Què li passa al corall? I altres contes per cuidar el planeta.

Contes per llegir, dibuixar i treballar  l’educació emocional i el respecte al medi ambient.

Què li passa al corall?  Ha estat el títol de la 41a edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar. Sis contes, escrits per Júlia Prunés, escriptora especialitzada en educació emocional, que per segon any consecutiu s’han alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que l’Organització de les Nacions Unides ens proposa assolir per transformar el món i preservar el planeta.

El concurs té per objectiu servir d’estímul per a desenvolupar les habilitats i capacitats dels alumnes de primària i d’educació especial en l’àmbit del dibuix i la il·lustració, així com per fomentar la lectura en català mentre es treballa l’educació emocional i el respecte al medi ambient.

Amb aquesta iniciativa, els mestres han pogut treballar els contes al centre docent des de vessants tan diverses com la plàstica, la llengua catalana i els valors socials i cívics.

Al blog www.contesperaprendreaser.blogspot.com s’han pogut trobar materials i recursos proposats per treballar-los a l’aula.

Convoca i organitza: Fundació Antigues Caixes Catalanes

Amb el suport de BBVA

Col.laboren: Factoria Social de Terrassa, Editorial Mediterrània, Fundació Fluidra