Arrenca la 5a edició del Cicle BBVA de Cinema de Muntanya amb les millors pel·lícules

  • El cicle està organitzat per la Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló i la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX.
  • 24 projeccions a 20 poblacions d’arreu de Catalunya amb tres de les millors pel·lícules premiades al 35è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló.
  • Al 2017, 2.100 persones van assistir-hi.

 

El Cicle BBVA de Cinema de Muntanya té per objectiu acostar el Festival a diverses poblacions de Catalunya i fomentar els valors del coneixement i el respecte per la muntanya. Coorganitzat per la Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló i la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, en col·laboració amb els centres excursionistes de Catalunya.

Enguany, se celebra la cinquena edició del Cicle que arribarà a 20 poblacions d’arreu de Catalunya amb 24 projeccions amb pel·lícules guardonades al Festival.

Les pel·lícules es projectaran a Olot, Valls, Granollers, Girona, Igualada, Cervera, Solsona, Manresa, Reus, Vilafranca del Penedès, Sabadell, Balaguer, Tiana, Terrassa, Avinyó, Mataró, La Garriga, Malgrat de Mar i Barcelona. Podeu consultar la programació al web www.torellomountainfilm.cat o a www.fcaixescatalanes.cat.

La presentació de les pel·lícules a cada entitat és realitzada per Joan Salarich, director del Festival.

 

La natura a ulls d’un nen, el Dhaulagiri 8 anys després de la tragèdia i caiaquisme extrem durant 10 dies, les propostes d’enguany

Per a les projeccions de la cinquena edició han estat escollides tres de les pel·lícules guardonades al 35è Festival BBVA de Cinema de Muntanya.

 

DESSINE-MOI UN CHAMOIS

Anne, Erik i Véronique Lapied. França. 2017. 70′

GRAN PREMI 2017, Premi FEEC a la millor Fotografia i Premi BOREAL al millor guió

En Colin té 9 anys. Quan va a veure els seus avis, cineastes especialitzats en films d’animals, per a ell comença un llarg aprenentatge. El Parc Nacional del Grand Paradís és una altra escola, on aprèn a fer-se discret, reconèixer les traces, caminar amb grampons o bivaquejar per descobrir els animals que hi viuen.

 

THE EYES OF GOD

Olaf Obsommer. Alemanya. 2016. 31′

Premi CERVESA DEL MONTSENY al millor film +Xtrem

The Eyes of God és el nom que reben unes profundes gorges situades al riu Saryjaz, que travessa una zona deshabitada entre el Kirguizistan i la Xina. Un potent equip internacional de caiaquistes extrems en fa el descens durant 10 dies. Una aventura al límit del possible en caiac i que no permet cap marge d’error.

 

DHAULAGIRI, ASCENSO A LA MONTAÑA BLANCA

Cristián Harbaruk i Guillermo Glass. Argentina. 2017. 70′

Premi BBVA al millor film de Muntanya 2017

El 2008 una expedició argentina, formada per quatre membres – Guillermo, Christian, Sebastián i Darío –  intenta l’ascensió del Dhaulagiri i filmar-hi un documental. Un d’ells, Darío, mor en l’intent. Retornats a casa, les imatges es queden sense editar. El 2016 Guillermo comença a documentar un segon viatge per respondre les preguntes sense resposta que encara el turmenten des de l’incident.

 

Sobre el Festival BBVA de Cinema de Muntanya

El Festival BBVA de Cinema de Muntanya es troba entre els més prestigiosos del món en el seu sector. Des del 1983, posa en competició anualment els millors films a nivell mundial sobre la muntanya i la natura, i reuneix a Torelló destacats especialistes del gènere i milers d’espectadors cada any.

El Festival se celebra al mes de novembre a Torelló.