Tret de sortida al 35è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló

L’acte inaugural de la 35a edició fa un tribut a l’alpinista català Jordi Pons a través de les
seves pel·lícules i el testimoni de diversos companys d’aventures

El Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló dona el tret de sortida a la 35a edició aquest divendres després d’una preinauguració dijous amb la música com a gran protagonista. Amb el títol ‘Jordi Pons, el cinema de l’alpinisme’, l’obertura del certamen fa un tribut a l’alpinista català, que amb 84 anys acumula una trajectòria d’èxit capaç de combinar de la millor manera la passió pel cinema i la muntanya; els dos principals motius pels quals existeix el certamen. Amb la presència de Pons, la inauguració recupera els millors moments de les seves pel·lícules, alhora que també compta amb el testimoni de diversos companys d’aventures com Emili Civis, Joan Cerdà, Jaume Altadill o Xavier Pérez Gil, entre altres.

Una vegada més, l’alpinista osonenc Ferran Latorre i la periodista de TV3 Marta Bosch són els encarregats de conduir un espectacle que comptarà també amb els actors torellonencs Eduard Autonell i Mireia Illamola.

La 35a edició del Festival arrenca aquest divendres i durant deu dies es projectaran 44 pel·lícules que conformaran la programació oficial. Una prova més de l’abast internacional del certamen és que torna a ser l’escenari elegit per estrenar a Europa diverses produccions. A més, una dotzena de realitzadors i protagonistes seran a Torelló per presentar els films.

L’edició d’aquest any ve marcada per l’aposta de reforçar les projeccions cinematogràfiques amb una àmplia oferta d’activitats culturals i divulgatives. Tot això, amb l’objectiu de consolidar un model d’èxit internacional que avui situa el de Torelló entre els festivals de cinema de muntanya més importants del món.

Com a novetat, creix la secció Natura i Muntanya, especialitzada en pel·lícules d’etnografia de muntanya, que compta amb un total d’11 films que es projectaran al cinema El Casal. A més, el Festival repeteix en aquest primer cap de setmana les secció especials Neu Extrem, amb les millors imatges d’esquí freeride, i +Xtrem, pels amants dels esports de risc.

A més, l’escenari d’El Casal acollirà ja aquest dissabte una taula rodona amb la torellonenca Clàudia Galicia i la igualadina Laura Orgué com a protagonistes. La conversa Més enllà de la neu servirà per conèixer com dues de les millors esquiadores de muntanya del món dediquen la seva vida a l’esport, també fora de la temporada d’hivern.

A més, en el marc del Festival, l’escaladora Sílvia Vidal estrenarà dimarts un audiovisual sobre la seva darrera aventura: Un pas més. Vidal repassarà el seu darrer èxit d’escalada bigwall a una de les valls més inhòspites d’Alaska.