S’obre la convocatòria del Premi BBVA de Teatre 2018

  • El Premi al millor espectacle teatral és una gira per Catalunya en diferents teatres, incloent-hi la participació al Festival Temporada Alta 2018, valorada en 20.000 euros
  • Les companyies tindran fins al 10 de novembre per presentar els projectes i al mes de desembre es donaran a conèixer les sis obres finalistes
  • El Premi BBVA de Teatre està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX, i compta amb la col·laboració de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, la Fundació Antiga Caixa Manlleu i L’Atlàntida de Vic

 

16 d’octubre de 2017. Fins el proper 10 de novembre, les companyies de teatre residents a Catalunya podran presentar els seus projectes teatrals al Premi BBVA de Teatre 2018, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA CX.

Es tracta de la 18a edició del certamen, que té la finalitat de donar suport a les creacions teatrals, incentivar la creativitat i l’ofici teatral i vetllar per la difusió dels espectacles guanyadors.

Aquest Premi forma part del conjunt de Premis que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX porten a terme en temàtiques tan diverses com la literatura, el dibuix i la pintura, el circ, el cinema de muntanya i la música amb l’objectiu d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya.

 

Una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros

El Premi BBVA de Teatre al millor espectacle és una gira per Catalunya, valorada en 20.000 euros, que consisteix en sis representacions a diverses sales del territori, incloent-hi la participació al festival Temporada Alta 2018.

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) atorgarà una menció especial a la millor actriu i al millor actor de les obres finalistes. Les cinc obres finalistes no premiades com a millor espectacle teatral percebran 1.000 euros de premi.

 

 A l’abril pujaran a l’escenari les 6 finalistes

De totes les propostes que es presentin al Premi BBVA de Teatre, se n’escolliran 6 que es donaran a conèixer al mes de desembre. Serà durant el mes d’abril quan aquestes finalistes seran representades en diverses sales de Catalunya. I, al 14 de maig de 2018, tindrà lloc la gala final a L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, on es donarà a conèixer l’obra guanyadora del Premi BBVA de Teatre 2018.

 

L’empestat de la companyia Indi Gest comença la seva gira

L’espectacle guanyador de l’anterior edició del Premi BBVA de Teatre 2017, L’empestat, de la companyia Indi Gest, obra de Jordi Oriol i dirigida per Xavier Albertí,  començarà l’1 de desembre la seva gira per Catalunya. I ho farà amb tres representacions els dies 1, 2 i 3 de desembre al Teatre de l’Aurora d’Igualada.

El 6 de desembre l’obra es representarà dins el Festival Temporada Alta 2017 i al llarg del 2018 es representarà a L’Atlàntida de Vic, al Teatre Auditori de Granollers i al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès.

 

Sobre el Premi BBVA de Teatre

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals.

El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents.

Des del 2013, el Premi és impulsat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb BBVA CX, i s’adreça a companyies residents a Catalunya. El nombre de propostes presentades s’ha anat incrementant al llarg dels darrers anys, així com la dotació del premi i les representacions de les obres finalistes i de la guanyadora arreu de Catalunya.  Al 2017, es van presentar 60 propostes procedents de companyies de diversos punts de Catalunya.

 

Historial de guanyadors

2017 – Premi BBVA – L’empestat, Indi Gest

2016 – Premi BBVA – Psicosi de les 4:48, Cia. The Three Keatons

2015 – Premi BBVA – La Caputxeta Galàctica, Cia. Insectotròpics

2014 – Premi BBVA – Harket (protocolo), PanicMap proyectos escénicos

2013 – Premi BBVA – Hotot, Cia Cascai Teatre

2012 – Premi Unnim – Enchanté, Cia Divinas

2011 – Premi Unnim –  El Mal Menor, Los Corderos, SC

2010 – Premi Caixa Manlleu – Tots soms pops, Sismica d’espectacles

2009 – Premi Caixa Manlleu  Federic…a,  Tràfec-teatre

2008 – Premi Caixa Manlleu –   Estrelles en un cel de matinada, Acte quatre

2007 – Premi Caixa Manlleu –   El Coronel Ocell, Quatre per quatre

2006 – Premi Caixa Manlleu –   La tràgica història de Klown Lear, Natural klown Lear

2005 – Premi Caixa Manlleu –   L’Hostalera, la guarderia teatre

2004 – Premi Caixa Manlleu –   Amadeus, Casal Familiar Recreatiu

2003 – Premi Caixa Manlleu –   L’espera, Ens de nos

2002 – Premi Caixa Manlleu –   Fer un cafè, grup Abac produccions

2001 – Premi Caixa Manlleu –   El cant de la balena abandonada, Teatre humil