S’obre la convocatòria del Premi BBVA de Teatre 2015

  • Es tracta del premi teatral amb major dotació econòmica de Catalunya
  • La principal novetat de la 15a edició del certamen és que hi haurà sis obres finalistes que es representaran en diversos teatres de Catalunya
  • Les companyies tenen fins el 22 de desembre per presentar els seus projectes

 

 27 d’octubre de 2014.- La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el BBVA convoquen, un any més, el Premi BBVA de Teatre. Fins el proper 22 de desembre les companyies podran presentar els seus projectes teatrals de qualsevol gènere i estil.

Es tracta de la 15a edició del certamen, que té l’objectiu de donar suport i reconeixement a la creacions teatrals de companyies professionals residents a Catalunya, incentivar la creativitat i l’ofici teatral, i vetllar per la difusió dels espectacles guanyadors.  

 

6 teatres de Catalunya acolliran les obres finalistes

La principal novetat d’aquesta edició és que s’augmenta el nombre d’obres finalistes, que passaran de quatre a sis. Les obres seleccionades seran representades en diversos teatres i espais d’arreu del territori català durant el mes d’abril del 2015. En aquest sentit, el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura destaca que la voluntat és “donar al Premi una dimensió de país, portant-lo a diverses poblacions d’arreu de Catalunya”.

A mitjans de gener es donaran a conèixer les obres finalistes seleccionades pel jurat del Premi. I el 4 de maig del 2015, se sabrà qui és la guanyadora al llarg de l’acte de lliurament de premis que tindrà lloc, un any més, a L’Atlàntida de Vic.  

 

Una gira de quatre representacions, valorada en 16.000 euros, per al millor espectacle

El Premi BBVA de Teatre és el premi teatral amb major dotació econòmica del nostre país. El millor espectacle teatral comptarà com a Premi amb una gira de quatre representacions per diversos teatres de Catalunya, valorada en 16.000 euros.

Pel que fa a la resta d’espectacles finalistes rebran una aportació econòmica de 900 euros cadascú.

El jurat, format per professionals vinculats al teatre, també concedirà una menció especial  a la millor actriu i al millor actor de tots ells. Així mateix, es tornarà a fer un reconeixement especial a una trajectòria professional i a una entitat catalana que dediqui els seus esforços al teatre social.

 

L’AADPC s’implica en el Premi BBVA de Teatre

Així mateix, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, conscients de la importància que aquest Premi té per als actors professionals catalans, participarà en l’edició actual donant-hi suport, difonent-lo entre els seus associats, així com atorgant el Premi a la millor actriu i actor de les obres finalistes. 

 

Harket [Protocolo] continua amb la seva gira

L’espectacle guanyador de l’anterior edició del Premi BBVA de Teatre, Harket[Protocolo], de la companyia valenciana PanicMap, segueix amb la seva gira. De moment, s’ha representat al Teatre-Auditori Kursaal de Manresa, i arriba el proper 23 de gener al Teatre-Auditori de Sant Cugat.

El mes de febrer, també es representarà al Teatre-Auditori de Granollers i al Centre Cultural de Terrassa.

 

Sobre el Premi BBVA de Teatre

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals de Catalunya.

El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2011, el premi s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents. Actualment, és convocat i promogut per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA.