La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA se sumen a la Setmana del Llibre en Català 2014

  •  Dins les activitats de La Setmana, està previst que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA presentin el Premi BBVA Sant Joan 2014, amb l’escriptor Melcior Comes, i la segona edició de l’Avui també és Sant Joan, una iniciativa que pretén fomentar la lectura, el diàleg i la reflexió dels valors universals mitjançant trobades a diverses biblioteques d’arreu de Catalunya.
  • La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA facilitaran l’adquisició de llibres a les biblioteques públiques de Cambrils, Girona i Manresa.

 

Enguany, amb l’objectiu de divulgar la literatura en català i fomentar la lectura arreu de Catalunya, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA han tornat a participar a les activitats que anualment s’organitzen dins de la Setmana del Llibre en Català, i que tindran lloc del 5 al 14 de setembre a Barcelona.

Dins del programa previst (www.lasetmana.cat),  el divendres 5 de setembre a les 19,45, a la plaça de la Paraula (Avda. de La Catedral) es presentarà el Premi BBVA Sant Joan, que enguany, a la seva 34a edició, va premiar l’obra Hotel Indira de Melcior Comes. Aquest Premi ha tingut com a objectiu des dels inicis fomentar l’escriptura i la lectura en català, a la vegada que impulsar escriptors sovint desconeguts que després han estat i són un referent al món literari català.

Melcior Comes parlarà a La Setmana de la seva obra Hotel Indira, que Edicions 62 editarà al mes de novembre, i mantindrà una conversa sobre la història i els valors que transmeten els personatges de la seva novel·la, amb la psicòloga Núria Vendrell, tot simulant una de les converses que es realitzaran a les biblioteques dins del cicle Avui també és Sant Joan.   

També es presentarà la nova edició d’aquest cicle, una iniciativa que es va posar en marxa durant el 2013 i que pretén fomentar la lectura, el diàleg i la reflexió dels valors i emocions universals a partir dels arguments de les obres guanyadores, mitjançant trobades a diverses biblioteques d’arreu de Catalunya.

El cicle Avui també és Sant Joan arribarà en els propers mesos a 10 noves poblacions de Catalunya de la mà de les biblioteques públiques. La Fundació facilitarà els llibres als clubs de lectura i posteriorment, es mantindrà una conversa entre lectors, els darrers escriptors guardonats amb el Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana (Joan Barril, Jordi Coca, Andreu Martin, Ada Castells i Àlvar Caixal) i psicòlegs experts (Eva Bach, Núria Beitia, Núria Vendrell i Anna R. Ximenos) sobre els valors que encerclen cadascú dels llibres, tot contrastant ficció i realitat.

 

La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA faciliten a les biblioteques de Cambrils, Girona i Manresa l’adquisició de llibres a La Setmana 

La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA ajudaran econòmicament a les biblioteques públiques de Cambrils, Girona i Manresa perquè puguin adquirir nous llibres a La Setmana i així poder ampliar i renovar els llibres de què disposen.

La trobada entre les Empreses Amigues i les biblioteques públiques tindrà lloc el 10 de setembre a les 17 h al recinte de La Setmana, dins de la programació prevista. Gràcies al suport de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA, les biblioteques de Cambrils, Girona i Manresa podran comprar els llibres que considerin a les diverses parades.