Oberta la convocatòria del 21è Premi BBVA de Teatre

  • Les companyies poden presentar els projectes teatrals fins el 15 de gener. Els quatre espectacles finalistes es donaran a conèixer el mes de febrer
  • El Premi al Millor Espectacle Teatral consisteix en una gira per diversos teatres de Catalunya valorada en 20.000 euros, incloent-hi la participació al Festival Temporada Alta 2021
  • El Premi BBVA de Teatre està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes amb el suport de BBVA

 

18 de novembre del 2020.- Les companyies de teatre residents a Catalunya ja poden presentar els seus projectes teatrals al Premi BBVA de Teatre 2021 fins el proper 15 de gener del 2021. Enguany, atesa a la situació actual s’han dilatat els terminis perquè totes les companyies que no han pogut representar les seves obres tinguin més temps per poder presentar-se al Premi.

En la seva 21a edició, convocada per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA, el premi continua amb l’objectiu de donar suport a les creacions teatrals, incentivar la creativitat i l’ofici teatral, i vetllar per la difusió dels espectacles guanyadors.

El guardó compta amb la implicació de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, i la col·laboració de L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, que acull l’acte de lliurament de premis.

 

Una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros

El Premi BBVA de Teatre al Millor Espectacle Teatral és una gira per Catalunya, valorada en 20.000 euros exempts d’impostos, que consisteix en cinc representacions a diverses sales del territori, incloent-hi la participació al Festival Temporada Alta 2021.

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) atorgarà una menció especial a la millor interpretació i a la millor direcció.

Les tres obres finalistes (no guanyadora) percebran 1.500 euros de premi.

 

Representacions de les obres finalistes

De totes les propostes presentades al Premi BBVA de Teatre, se seleccionaran els espectacles finalistes que es donaran a conèixer al mes de febrer. Les quatre obres es representaran davant del jurat durant els mesos d’abril i maig a diferents teatres de Catalunya.

El mes de juny de 2021, tindrà lloc la gala final a L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, on es donarà a conèixer el Millor Espectacle Teatral.

 

Un jurat format per professionals de les arts escèniques

El jurat d’aquesta 21a edició està format per l’actriu, Mireia Aixelà; la representant de l’AADPC i actriu, Ariadna De Guzman; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer; la representant de Temporada Alta, Laura Iglesias; i el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

Accions de resistència, de la Cia. Susanna Barranco, comença la seva gira

L’espectacle guardonat amb el Premi BBVA de Teatre 2020, Accions de resistència, de la Cia. Susanna Barranco, començarà la gira el diumenge 6 de desembre dins del Festival Temporada Alta 2020.

Accions de resistència mostra una possible societat futura on néixer, viure, treballar i morir esdevenen una peça més de l’intercanvi mercantil. A l’obra es barregen la creació documental, l’espai escènic i el text, creant una atmosfera post-dramàtica que es situa entre la realitat i la ficció.

El jurat la va premiar “pel risc i el compromís d’una proposta que explora diferents formes i llenguatges”, segons va explicar el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura, en nom del jurat.

https://vimeo.com/463926106

 

Sobre el Premi BBVA de Teatre

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals.

El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents.

 

Historial de guanyadors

2020 – Accions de resistència, Cia. Susanna Barranco

2019 – Laika, Cia. Xirriquiteula Teatre

2018 – Wohnwagen, Col·lectiu VVAA

2017 – L’empestat, Indi Gest

2016 – Psicosi de les 4:48, Cia. The Three Keatons

2015 – La Caputxeta Galàctica, Cia. Insectotròpics

2014 – Harket (protocolo), PanicMap proyectos escénicos

2013 – Hotot, Cia Cascai Teatre

2012 – Enchanté, Cia Divinas

2011 – El Mal Menor, Los Corderos, SC

2010 – Tots soms pops, Sismica d’espectacles

2009 – Federic…a, Tràfec-teatre

2008 – Estrelles en un cel de matinada, Acte quatre

2007 – El Coronel Ocell, Quatre per quatre

2006 – La tràgica història de Klown Lear, Natural klown Lear

2005 – L’Hostalera, la guarderia teatre

2004 – Amadeus, Casal Familiar Recreatiu

2003 – L’espera, Ens de nos M. 629 07 28 91

2002 – Fer un cafè, grup Abac produccions

2001 – El cant de la balena abandonada, Teatre humil