Es presenta el llibre “Abans de les cinc som a casa” d’Albert Forns a La Setmana del Llibre en Català

  • El 10 de setembre a les 18 h es presentarà la novel·la “Abans de les cinc som a casa” d’Albert Forns, guardonada amb el 40è Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana, i editada per Edicions 62
  • La Barcelona d’Hilari Miralpeix , un dels 20 itineraris literaris que s’ofereixen a La Setmana del Llibre en Català
  • Durant La Setmana es podrà participar en el concurs “40 anys d’un premi literari” i participar en el sorteig d’un lot de llibres de les darreres obres guardonades amb el Premi
  • Tres biblioteques rebran un ajut de la FACC i BBVA per a l’adquisició de llibres a La Setmana del Llibre en Català

 

La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA participen un any més a La Setmana del Llibre en Català que tindrà lloc del 9 al 13 de setembre al Moll de la Fusta de Barcelona, amb un seguit d’activitats.

 

Presentació “Abans de les cinc som a casa” d’Albert Forns

El 10 de setembre a les 18 h tindrà lloc la presentació de l’última novel·la guardonada amb el 40è Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, “Abans de les cinc som a casa”, d’Albert Forns.

La presentació portarà com a títol “Avui a les sis som a La Setmana”, i oferirà un petit espectacle que farà un recorregut de lectura i música evocadores dels anys 60 i 70, i que acompanyaran la conversa conduïda per la periodista Anna Guitart i l’escriptor Albert Forns, sobre l’obra guardonada.

La novel·la reconstrueix la vida d’un comptable barceloní, l’Hilari Miralpeix, durant els anys setanta, a partir de la troballa dels seus diaris personals al mercat de Sant Antoni.

 

La Barcelona d’Hilari Miralpeix, un passeig literari des del Mercat de Sant Antoni

Enguany, com a novetat, La Setmana del Llibre en Català ofereix 20 itineraris literaris de la mà de diversos escriptors i escriptores per descobrir els escenaris de les seves obres.

Diumenge 13 de setembre, a les 10 h, serà el torn de La Barcelona d’Hilari Miralpeix a càrrec d’Albert Forns, que farà una ruta des del Mercat de Sant Antoni fins a Plaça Catalunya, i davallarà les Rambles, amb aturades al Liceu i el carrer Sant Pau, escenaris que es descriuen a la novel·la.

 

Concurs “40 anys d’un premi literari”

Les persones que s’apropin a La Setmana del Llibre en Català podran participar al concurs “40 anys d’un premi literari”  i optar a guanyar un lot de llibres dels darrers guardonats del Premi BBVA Sant Joan.

Per participar s’ha de respondre a les preguntes sobre el Premi BBVA Sant Joan, tot consultant la informació que es trobarà a les torretes situades al recinte, en què es trobaran les butlletes i la bústia per dipositar-les.  

El sorteig es realitzarà el dia 6 d’octubre d’entre totes les butlletes que s’hagin respost correctament. La Fundació Antigues Caixes Catalanes es posarà en contacte amb els guanyadors.

 

La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA ajuden, un any més, a les biblioteques en l’adquisició de llibres

Com cada any, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el BBVA ajuden econòmicament a tres biblioteques públiques perquè puguin adquirir nous llibres a La Setmana del Llibre en Català i així poder ampliar i renovar els fons de què disposen.

Enguany, les biblioteques que podran adquirir els llibres que s’exposen a les diverses parades seran la Biblioteca Municipal Martí Magriñà d’Altafulla, la Biblioteca Municipal d’Alcover, i la Biblioteca de Guissona.