La Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA fomenten la literatura catalana a la Setmana del Llibre en Català

  • Presentaran amb Edicions 62 la novel·la La filla estrangera, de Najat El Hachmi, guardonada amb el 35è Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana
  • Dissabte s’escenificarà l’espectacle familiar El Gran Llibre de les històries imaginades
  • Una acció a xarxes socials completarà les iniciatives de difusió de la literatura catalana

 

La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el Grup BBVA a Catalunya, format per BBVA i CatalunyaCaixa, participen amb un espai propi per primera vegada en la Setmana del Llibre en Català que tindrà lloc del 4 al 13 de setembre a Barcelona. En aquest esdeveniment literari popular oferiran un seguit de propostes destinades al foment de la lectura i l’escriptura en llengua catalana.

D’entre aquestes activitats, destaca la presentació de l’última novel·la guanyadora del 35è Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana, La filla estrangera, de Najat El Hachmi, el 8 de setembre a les 20 h. L’acte estarà presentat per l’escriptora Ada Castells. La novel·la tracta els conflictes emocionals, socials i familiars d’una jove, a partir de la relació que té amb la seva mare i les diferents maneres que tenen d’entendre el món. Publicada per Edicions 62, és una de les novetats editorials més esperades de la temporada. La presentació es farà dimarts 8 de setembre a l’espai del recinte anomenat Plaça de la Paraula, obert al públic.

Altres autors de renom guanyadors del Premi BBVA Sant Joan en edicions anteriors també seran presents durant la setmana a l’espai informatiu de la FACC i el Grup BBVA. En concret, es confirma la presència en diferents dies de: Melcior Comes, Àlvar Caixal, Ada Castells, Jordi Coca i Andreu Martín, a més de la pròpia Najat El Hachmi. Tots ells signaran exemplars dels seus llibres al públic que ho desitgi.

Per a dissabte 5 a les 18,15 h, la FACC i el Grup BBVA han preparat l’espectacle familiar El Gran Llibre de les històries imaginades. Es tracta d’un espectacle familiar i conte participatiu creat en base a les il·lustracions guanyadores del Concurs BBVA de Dibuix Escolar, que durant el curs escolar recorre Catalunya estimulant la creativitat de nens i nenes fent-los dibuixar en base al que els suggereixen diferents relats.

L’espectacle combina narració i creació. D’aquesta manera, els nens i nenes participen (convidats per una fada que portarà el fil conductor) en la creació del Gran Llibre de les històries imaginades, un llibre, les pàgines del qual, són plenes de la màgia de la creació dels més petits. La temàtica del llibre girarà en torn les tradicions: sardanes, gegants, bastoners, traginers, diables i castellers. L’escenificació tindrà lloc dissabte a les 18.15h a l’espai del recinte anomenat la Plaça de les Biblioteques.

La FACC i el Grup BBVA atendran al públic en un espai d’informació situat en la confluència entre l’Avinguda de la Catedral i el carrer del Doctor Joaquim Pou. Allà conviden tothom a sumar-se a les diverses activitats que s’han preparat per gaudir d’aquesta cita amb la literatura catalana. Les persones que s’hi adrecin podran participar al concurs Descobreix la història del Premi BBVA Sant Joan. Se sortejarà un lot de llibres guardonats a les darreres edicions entre tots els participants.

 

La Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA faciliten a les biblioteques l’adquisició de llibres a La Setmana

 La Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA ajudaran econòmicament un any més a les biblioteques públiques perquè puguin adquirir nous llibres a La Setmana i així poder ampliar i renovar els llibres de què disposen. Gràcies al suport de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA, les biblioteques de Santa Coloma de Gramenet, Mollerussa i Valls podran comprar els llibres que considerin a les diverses parades.

La trobada entre les Empreses Amigues i les biblioteques públiques tindrà lloc el 8 de setembre a les 17,30 h al recinte de La Setmana, dins de la programació prevista.

 

Acció participativa a les xarxes socials

 En paral·lel, CatalunyaCaixa – Grup BBVA completarà la difusió d’activitats de La Setmana sortejant exemplars de la novel·la La filla estrangera de Najat El Hachmi a través de Twitter. Els usuaris hauran de ser o fer-se seguidors del perfil @CXinfo i tuitejar sobre el seu personatge literari preferit. Tota la informació estarà disponible a partir del 4 de setembre al perfil @CXinfo i al bloc www.blog.catalunyacaixa.com