Es presenten les quatre obres finalistes del Premi BBVA de Teatre 2020

  • Els 4 espectacles finalistes són La Revelació de Cia. La Rueda/TeatrodeCERCA; Vaig ser pròsper de Projecte Ingenu; Sólo creo en el fuego de Los Prometidos i Accions de resistència de la Companyia Susanna Barranco.
  • El Premi al millor espectacle teatral és una gira per diversos teatres de Catalunya, incloent-hi la participació al Festival Temporada Alta 2020, valorada en 20.000 euros.
  • Les obres finalistes es podran veure al mes d’abril a Tàrrega, Valls, Martorell i Igualada. L’espectacle guanyador es farà públic el dilluns 18 de maig, en la gala final que tindrà lloc a L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, a Vic.

16 de desembre de 2019.- El Premi BBVA de Teatre 2020, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA, té per objectiu donar suport a la creació teatral i incentivar l’ofici teatral.

La vintena edició del Premi BBVA de Teatre ha rebut més d’una seixantena de propostes teatrals procedents de companyies d’arreu de Catalunya. De les obres presentades, el jurat del Premi ha seleccionat quatre obres finalistes: La Revelació, de Cia. La Rueda/TeatrodeCERCA; Vaig ser pròsper, de Projecte Ingenu; Sólo creo en el fuego, de Los Prometidos i Accions de resistència, de la Companyia Susanna Barranco.

 

Obres finalistes i dates de les representacions

Durant el mes d’abril de 2020, els quatres espectacles finalistes del Premi BBVA de Teatre 2020 es representaran en diversos teatres de Catalunya:

 

  • La Revelació, de la Cia. La Rueda/TeatrodeCERCA

Dimecres 1 d’abril, a les 21.30 h

Teatre Ateneu de Tàrrega

https://vimeo.com/377615396

 

  • Vaig ser pròsper, de la companyia Projecte Ingenu

Diumenge 5 d’abril, a les 18 h

Teatre Principal de Valls

https://vimeo.com/377615438

 

  • Sólo creo en el fuego, de la companyia Los Prometidos

Divendres 24 d’abril, a les 21.30 h

El Foment de Martorell

https://vimeo.com/377615498

 

  • Accions de resistència, de la Cia. Susanna Barranco

Dissabte 25 d’abril, a les 21 h

Teatre de l’Aurora d’Igualada

https://vimeo.com/377615559

 

L’obra guanyadora del Premi BBVA de Teatre 2020 serà guardonada amb una gira valorada en 20.000 euros. L’espectacle premiat es programarà en diferents teatres de Catalunya, incloent la participació al festival Temporada Alta 2020.

El 18 de maig tindrà lloc la gala a la sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida de Vic, on es donarà a conèixer l’espectacle guanyador.

En el marc de la pròpia gala, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) participa també al certamen concedint una menció especial a la millor interpretació i a la millor direcció dels espectacles finalistes. Així mateix, es tornarà a fer un reconeixement especial a una trajectòria professional i a una entitat catalana que dediqui els seus esforços al teatre social.

 

Un jurat format per professionals de les arts escèniques

El jurat d’aquesta 20a edició està format per l’actriu Mireia Aixelà; la representant de l’AADPC i actriu, Ariadna de Guzman; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer; la representant de Temporada Alta, Laura Iglesias; i el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

 

Sobre el Premi BBVA de Teatre

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals.

El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents.

El guanyador del Premi BBVA de Teatre 2019 fou l’espectacle Laika, de la Cia. Xirriquiteula Teatre.