Es lliuren a Sant Cugat els guardons de la 5a edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual

 • Els millors joves talents musicals de Catalunya han realitzat la prova final al Conservatori Municipal de Música de Sant Cugat aquest dissabte, 24 d’abril
 • Han participat 18 alumnes d’un total de 148, que van estar prèviament seleccionats per 23 Conservatoris Professionals, Centres Autoritzats de Grau Professional i Centres Integrats de tot Catalunya
 • El Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA, i compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya.

 

Aquest dissabte 24 d’abril ha tingut lloc la prova final de la 5a edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual al Conservatori Municipal de Música de Sant Cugat en la que han participat 18 finalistes d’un total de 148 participants.

El Premi BBVA de Música al Talent Individual, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA i la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya, té per objectiu potenciar la formació musical dels joves músics estudiants per a facilitar que puguin dedicar-se professionalment a la música. Enguany el Premi compta amb la col·laboració del Conservatori Municipal de Música de Sant Cugat.

Aquest Premi és un dels 8 Premis culturals que la FACC porta a terme, con el soporte de BBVA, en temàtiques tan diverses com la literatura, el dibuix i la pintura, la música, el teatre, el cinema de muntanya i l’associacionisme cultural, amb l’objectiu d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya.

 

S’han concedit 3 premis al Talent Individual i 3 mencions especials

Els premis al Talent Individual, en funció de cada categoria, han estat:

 1. Categoria Aleví: Àlex Arroyo Luis, piano, de l’ECMM Mestre Montserrat, que rebrà 500 euros a destinar en formació musical o en la compra d’instruments, partitures…
 2. Categoria Júnior: David Rebull Chavarria, violoncel, del Centre Professional de Música La Lira Ampostina, que rebrà 1.000 euros a destinar en formació musical o en la compra d’instruments, partitures…
 3. Categoria Jove: Dai Mar López Monterde, violí, de l’IEA Oriol Martorell, que rebrà 1.500 euros a destinar en formació musical o en la compra d’instruments, partitures…

Les mencions especials han estat per a:

 1. Categoria Aleví: Candela Elía Miravalles, piano, de l’IEA Oriol Martorell, que rebrà 200 euros a destinar en formació musical o en la compra d’instruments, partitures…
 2. Categoria Júnior: Queralt Masqué Garcia, clarinet, de l’Escola de Música i Conservatori de Vic, que rebrà 300 euros a destinar en formació musical o en la compra d’instruments, partitures…
 3. Categoria Jove: Jorge Sierra Varela, violoncel, de l’ECMM Mestre Montserrat, que rebrà 400 euros a destinar en formació musical o en la compra d’instruments, partitures…

Segons Jaume Ribera, president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, la nostra fundació té com a objectiu ajudar els joves talents perquè la cultura formi part de les seves vides, des de ben joves, perquè puguin desenvolupar el seu talent i ser músics en un futur. Els Premis són una bona manera d’atraure aquest talent i d’incentivar-lo.

Per la seva banda, Carles Soteres, director de zona de BBVA, ha explicat, és un honor contribuir a posar-hi el nostre granet de sorra, especialment en  moments complicats com els que està passant.

 

S’han concedit 5 premis ACCat

El jurat ha decidit concedir 5 Premis ACCat a la millor interpretació d’una obra de compositor català, consistent en 5 lots de partitures valorats en 100 euros.

Categoria Aleví

 • Hana Kim Romance, piano, Conservatori Professional de Música de Badalona

Categoria Júnior:

 • Lucia Soler Garcia, flauta travessera, Conservatori de la Diputació a Reus
 • Enric Moya Crespín, violí, Conservatori Municipal de Música de Barcelona
 • David Rebull Chavarria, violoncel, Centre Professional de Música La Lira Ampostina

Categoria Jove:

 • Lídia Soldevila Pons, piano, Conservatori de Música de Cervera

Èxit de participació amb 148 estudiants de 23 centres

148 estudiants de 23 centres de grau professional de música han participat en la cinquena edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual. Per categories d’edat s’han presentat:

 1. 53 participants Categoria Aleví (fins a 14 anys, 16 anys per l’especialitat de cant)
 2. 45 participants Categoria Júnior (entre 15 i 16 anys, 18 anys per l’especialitat de cant)
 3. 50 participants Categoria Jove (entre 17 i 19 anys, 21 anys per l’especialitat de cant)

Per províncies, el 81% prové de la província de Barcelona, el 9% de Lleida i el 9% restant, de Tarragona.

Gairebé totes les especialitats d’instruments han estat representades en el Premi (piano, instruments de corda, de vent, guitarra, cant, percussió, acordió, arpa..).

La prova semifinal de la cinquena edició del Premi, enguany es va celebrar de forma virtual, atesa la situació actual de pandèmia, i la prova final ha tingut lloc presencialment el matí del dissabte 24 d’abril al Conservatori Municipal de Música de Sant Cugat.

 

Sobre l’acte de lliurament de premis

El veredicte del jurat s’ha fet públic aquest dissabte, 24 d’abril, a les 17 h, en un acte de lliurament de premis que ha tingut lloc al mateix Conservatori Municipal de Música de Sant Cugat. L’acte de lliurament s’ha celebrat a porta tancada amb els finalistes, familiars, jurat i organitzadors.

L’acte ha estat presentat per Jèssica Sotodosos, periodista de Cugat Mèdia, mijtà estretament vinculat a la vida cultural de Sant Cugat, i ha comptat amb l’actuació de Carles Díaz Morros, pianista guanyador en la categoria jove de la darrera edició del Premi a Vila-seca (any 2019).

A l’acte de lliurament també han assistit el Sr. Jaume Ribera, president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el Sr. Carles Soteres, director de zona de BBVA, el Sr. Joan Morera, president de l’ACCat, i la Sra. Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat.

 

Sobre la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA

La majoria d’accions culturals, socials i educatives que porta a terme la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), continuadora de les obres socials de les antigues Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa a Catalunya, es realitzen en col•laboració amb BBVA.

Entre els seus objectius està el de realitzar iniciatives socials i culturals dirigides a promoure el progrés humà, educatiu i cultural, tot suscitant una consciència ciutadana, participativa, compartida i responsable que impliqui persones i institucions.

Actualment difon la cultura a tot el territori i ajuda a la difusió dels professionals que treballen en àmbits tan diversos com la literatura, la música, la pintura i el dibuix, el teatre, el cinema de muntanya i l’associacionisme. BBVA comparteix aquests mateixos objectius i manté un acord de col•laboració amb la  FACC per a fer-los possible.

 

Sobre l’Associació de Conservatoris de Catalunya

L’Associació de Conservatoris de Catalunya (ACCat) agrupa els Conservatoris i Centres Professionals de Música de Catalunya. Són els únics centres educatius  que  preparen els estudiants de música mitjançant uns estudis reglats per a l’accés als ensenyaments superiors, i també els únics centres de Catalunya que poden atorgar el Títol Professional de Música.

Aquests centres, que compten amb grans professionals del món musical i pedagògic, imparteixen una formació de qualitat. El resultat d’aquestes fàbriques de talent es pot visualitzar als pòdiums de concursos nacionals i internacionals, a les plantilles d’orquestres d’arreu i amb la projecció internacional de grans músics catalans, tots ells forjats als centres de grau professionals que integren l’Associació de Conservatoris de Catalunya.