Es lliuren a Girona els guardons de la 7a edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual

  • Els millors joves talents musicals de Catalunya han mostrat el seu talent al Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona el 15 i 16 d’abril
  • Han participat 97 alumnes prèviament seleccionats per 18 Conservatoris Professionals, Centres Autoritzats de Grau Professional i Centres Integrats de tot Catalunya
  • El Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el  suport de BBVA, i compta amb la coorganització de l’Associació de  Conservatoris de Catalunya.

Els millors 97 estudiants de música d’arreu de Catalunya han participat a la setena edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual que s’ha celebrat al  Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona

El Premi BBVA de Música al Talent Individual, convocat per la Fundació Antigues  Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA i la coorganització de l’Associació de  Conservatoris de Catalunya, té per objectiu potenciar la formació musical dels joves  músics estudiants per a facilitar que puguin dedicar-se professionalment a la música.  Enguany el Premi ha comptat amb la col·laboració del Conservatori de Música Isaac  Albéniz de la Diputació de Girona. 

Aquest Premi és un dels Premis culturals que la FACC porta a terme, amb el suport de  BBVA, en temàtiques tan diverses com la literatura, el dibuix, la música, el teatre, el  cinema de muntanya i l’associacionisme cultural, amb l’objectiu d’ajudar en la difusió  i projecció dels professionals o joves estudiants, i estendre la cultura arreu de  Catalunya.

 

S’han concedit 3 premis al Talent Individual i 3 mencions especials 

Els PREMIS BBVA DE MÚSICA AL TALENT INDIVIDUAL, en funció de cada categoria,  han estat:  

  1. Categoria Aleví: Daniel Bertomeu Garrido. Piano. El Musical de Bellaterra, que  rebrà 500 euros a destinar en formació musical o en la compra d’instruments,  partitures.“Per la seva pulcritud, transparència de les veus i bellesa del so.” 
  2. Categoria Júnior: Oriol Martínez Floro. Saxòfon. Conservatori de Música Isaac  Albéniz de la Diputació de Girona, que rebrà 1.000 euros a destinar en formació  musical o en la compra d’instruments, partitures. “Per la seva connexió amb  la música que interpreta i la riquesa en els dinàmiques.”
  3. Categoria Jove: Perot Rigau Sànchez. Trombó. IEA Oriol Martorell, que rebrà 1.500 euros a destinar en formació musical o en la compra d’instruments,  partitures. “Pel carisma interpretatiu i capacitat d’emocionar a través del so.”

 

Així mateix, atenent a l’elevat nivell de les seves interpretacions, es va decidir atorgar  “Mencions” especials als següents participants: 

  1. Categoria Aleví: Fèlix Blay Bartolí. Trompeta. Conservatori Municipal de  Barcelona, que rebrà 200 euros a destinar en formació musical o en la compra  d’instruments, partitures. 
  2. Categoria Júnior: Leónie Gounot. Bombardí. Centre Professional Conservatori  del Liceu, que rebrà 300 euros a destinar en formació musical o en la compra  d’instruments, partitures. 
  3. Categoria Jove: Miranda Beatriz Rodríguez Guerra. Violí. IEA Oriol Martorell, que  rebrà 400 euros a destinar en formació musical o en la compra d’instruments,  partitures. 

Segons Jaume Ribera, president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, “la FACC  impulsa premis per a professionals amb l’objectiu d’ajudar-los en la seva projecció i  difusió. En aquest cas ens adrecem a joves estudiants amb un talent que cada any ens  sorprèn, però que sabem que han d’anar treballant amb esforç i dedicació, perquè algun  dia acabin dedicant-se professionalment a la música al nostre país. I un país amb  talent cultural és un país més ric”. 

 

Per la seva banda, David Meavilla, director de zona de BBVA a Girona, ha explicat: “El  talent necessita estímuls per mantenir la motivació, el sacrifici i el treball que hi ha al  darrera, i Premis com aquest són una oportunitat per visibilitzar-lo i fer-lo créixer.” 

Així mateix Lito Iglesias, president de l’Associació de Conservatoris de Catalunya (ACCat), ha remarcat que “l’organització d’un premi d’aquestes característiques suposa  un gran esforç per tots els professors de l’ACCat però és totalment necessari per  motivar els nostres alumnes”. 

Dolors Cano, membre del jurat des del seu inici i enguany presidenta, va incidir en què  “cada any el nivell dels participants és excepcional i fa molt difícil la tasca del jurat.  Tots els finalistes són guanyadors pel fet d’haver arribat a la final”. 

 

S’han concedit 6 premis ACCat 

El jurat ha decidit concedir 6 Premis ACCat a la millor interpretació d’una obra de  compositor català, consistent en 6 lots de partitures valorats en 100 euros.  

CATEGORI ALEVÍ 

Eloi Traver Cols. Trompeta. Conservatori Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú Divertimento de Salvador Brotons 

Joana Santandreu Teixidor. Violí. IEA Oriol Martorell 

Allegro Spiritoso en Re M de Joan Massià 

CATEGORIA JÚNIOR 

Luis Molinero Zaragoza. Arpa. Centre Professional Conservatori Liceu. Lluna de Paco Viciana 

Oriol Martínez Floro. Saxòfon. Conservatori i de Música Isaac Albéniz de la Diputació de  Girona 

Dansa Nocturna de David Salleras 

CATEGORIA JOVE 

Alexandr Ruslan Rigau. Saxòfon. EMM – Conservatori de Terrassa 

Caprice III en re menor de David Salleras 

Miranda Beatriz Rodríguez Guerra. Violí. IEA Oriol Martorell . 

Chanson Op.A.8 Nº1 de J.Manén

 

participat 97 estudiants de 18 centres  

97 estudiants de 18 centres de grau professional de música han participat en la setena edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual. Per categories d’edat s’han  presentat:

  1. 33 participants Categoria Aleví (fins a 14 anys, 16 anys per l’especialitat de cant)
  2. 33 participants Categoria Júnior (entre 15 i 16 anys, 18 anys per l’especialitat de  cant) 
  3. 31 participants Categoria Jove (entre 17 i 19 anys, 21 anys per l’especialitat de  cant). 

Dels 97 participants, el 79% prové de la província de Barcelona, el 12% de Girona, el 5%  de Lleida i el 3% restant de Tarragona. 

Gairebé totes les especialitats d’instruments han estat representades en el Premi  (piano, instruments de corda, de vent, guitarra, cant, percussió, arpa..). 

Els participants han tingut les proves eliminatòries el dissabte 15 d’abril al  Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona i a darrera hora de la  tarda s’han conegut els 18 finalistes, que han passat a la prova final que s’ha  desenvolupat a l’Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de Girona (planta baixa  del mateix edifici del Conservatori) el diumenge 16 d’abril al matí. 

Sobre l’acte de lliurament de premis  

El veredicte del jurat s’ha fet públic el diumenge 16 d’abril, a les 17.30 h, en un acte de  lliurament de premis que ha tingut lloc a l’Auditori Josep Viader.  

L’acte ha estat presentat per la periodista Elisenda Vidal, periodista i presentadora del  programa musical Ad libitum de TV Girona, i ha comptat amb l’actuació de marimba  de Miquel Parapar, percussionista guanyador en la categoria Jove de la darrera edició  del Premi. 

A l’acte hi ha assistit en Jaume Ribera, president de la Fundació Antigues Caixes  Catalanes, David Meavilla, director de zona BBVA a Girona, Lito Iglesias, president de l’Associació de Conservatoris de Catalunya, Marta Morera gerent del Conservatori de  Girona i representant de la Diputació de Girona, a més de representants del  conservatori, membres del jurat, professors, alumnes i familiars.

 

Sobre la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA 

La majoria d’accions culturals, educatives i mediambiental que porta a terme la  Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), continuadora de les obres socials de les  antigues Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa a Catalunya, es realitzen en  col•laboració amb BBVA.  

Entre els seus objectius està el de realitzar iniciatives socials i culturals dirigides a  promoure el progrés humà, educatiu i cultural, tot suscitant una consciència  ciutadana, participativa, compartida i responsable que impliqui persones i  institucions. 

Actualment difon la cultura a tot el territori i ajuda a la difusió dels professionals que  treballen en àmbits tan diversos com la literatura, la música, la pintura i el dibuix, el  teatre, el cinema de muntanya i l’associacionisme. BBVA comparteix aquests  mateixos objectius i manté un acord de col•laboració amb la FACC per a fer-los  possible.

 

Sobre l’Associació de Conservatoris de Catalunya 

L’Associació de Conservatoris de Catalunya (ACCat) agrupa els Conservatoris i Centres  Professionals de Música de Catalunya. Són els únics centres educatius que preparen  els estudiants de música mitjançant uns estudis reglats per a l’accés als  ensenyaments superiors, i també els únics centres de Catalunya que poden atorgar el  Títol Professional de Música.  

Aquests centres, que compten amb grans professionals del món musical i pedagògic,  imparteixen una formació de qualitat. El resultat d’aquestes fàbriques de talent es pot  visualitzar als pòdiums de concursos nacionals i internacionals, a les plantilles  d’orquestres d’arreu i a la projecció internacional de grans músics catalans, tots ells  forjats als centres de grau professional que integren l’Associació de Conservatoris de  Catalunya.

 

Convoca i organitza:  Fundació Antigues Caixes Catalanes     

Amb el suport de: BBVA

Coorganitza: Associació de Conservatoris de Catalunya

Col.laboren: Conservatori de Música Isaac Albéniz i Fundació Fluidra