Es concedeixen els premis de la 42a edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar

  • S’han repartit 65 premis a nens i nenes de 169 escoles de tot Catalunya
  • S’han presentat 2.028 dibuixos d’alumnes de primària i escoles d’educació especial. 
  • L’acte de lliurament de premis va tenir lloc diumenge 14 de maig a LaFACT Cultural de Terrassa 
  • El concurs està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA

El passat diumenge 14 de maig va tenir lloc a LaFACT Cultural de Terrassa l’acte de lliurament de premis de la 42a edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar que convoca i promou la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA. 

Al Concurs, que s’adreça a alumnes de primària i centres d’educació especial d’arreu de Catalunya, s’han presentant 169 escoles de tot el territori català, procedents de 113 poblacions d’arreu de Catalunya (85 de la província de Barcelona, 13 de Girona, 37 de Lleida i 34 de Tarragona). 

La població amb més escoles participants ha estat Terrassa, seguida de Barcelona, Lleida, Sabadell, Tarragona, Amposta i Reus.  

Finalment, 55 escoles i 92 nens han estat premiats entre primers, segons i tercers en les dues categories establertes d’alumnes entre 6 i 12 anys (una per als cursos de 1r, 2n i 3r de primària, i l’altra, per als cursos de 4t, 5è i 6è). 36 premis a escoles de primària i 29 accèssits procedents de centres d’educació especial, alguns dels quals pertanyen a dibuixos realitzats col·lectivament. 

Els dibuixos presentats han estat prèviament seleccionats per les escoles. El jurat d’aquesta edició ha estat format per representants de la Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat, de l’Escola d’Art d’Olot, de l’Escola Municipal d’Art de Terrassa, d’Editorial Mediterrània, un il·lustrador professional i un representant de BBVA.

Els nens guanyadors han obtingut com a premis el diploma acreditatiu, un pack de dibuix i pintura, i el llibre il·lustrat del concurs amb els dibuixos premiats.

 

Sobre l’acte. Espectacle Sr. Reciclatge, de la companyia Félix Brunet

A banda del lliurament de premis, els assistents, nens, familiars i mestres, van poder gaudir de l’espectacle de màgia Sr. Reciclatge, de la companyia Félix Brunet, programat per la Fundació La Roda, que tracta el món del reciclatge i la recollida selectiva.  Una manera divertida d’aprendre i conscienciar, mentre es diverteixen i participen de l’espectacle de Màgia.

A l’acte han assistit el president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Jaume Ribera, el director de la Zona Vallès Occidental de BBVA Catalunya, Daniel Gómez, i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa, Teresa Ciurana. 

Segons Jaume Ribera, “el fet que treballin els contes a les escoles, guanyin o no un premi, per a nosaltres ja és un motiu per continuar-lo impulsant. Si a més a més, el fet de ser premiats els ajuda a motivar-se i desenvolupar el seu talent, haurem complert els nostres objectius. Pensem que la cultura hauria de formar part de l’educació, ser el vehicle per aprendre continguts, per aconseguir que siguin persones més obertes, més reflexives, més crítiques i amb valors”. 

Segons Daniel Gómez, “les nenes i els nens d’avui són les dones i els homes que lideraran el futur, i ens sentim contents de poder aportar recursos educatius per a la sensibilització en el respecte i la lluita urgent per la cura del medi ambient”. 

També tots els nens i nenes premiats amb els seus familiars i professors, que van venir procedents de diverses poblacions de Catalunya.

Els treballs premiats han servit per il·lustrar un nou llibre de la col·lecció “Concurs de dibuix escolar”. 

 

A la pesca del microplàstic i altres contes per cuidar el planeta. 

Contes per llegir, dibuixar i treballar  l’educació emocional i el respecte al medi ambient.

 

A la pesca del microplàstic i altres contes per cuidar el planeta ha estat el títol de la 42a edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar. Sis contes, escrits per Júlia Prunés, escriptora especialitzada en educació emocional, que per tercer any consecutiu s’han alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que l’Organització de les Nacions Unides ens proposa assolir per transformar el món i preservar el planeta.

El concurs té per objectiu servir d’estímul per a desenvolupar les habilitats i capacitats dels alumnes de primària i d’educació especial en l’àmbit del dibuix i la il·lustració, així com per fomentar la lectura en català mentre es treballa l’educació emocional i el respecte al medi ambient.

 

Amb aquesta iniciativa, els mestres han pogut treballar els contes al centre docent des de vessants tan diverses com la plàstica, la llengua catalana i els valors socials i cívics. 

Al blog www.contesperaprendreaser.blogspot.com s’han pogut trobar materials i recursos proposats per treballar-los a l’aula.

 

Convoca i organitza: Fundació Antigues Caixes Catalanes 

Amb el suport de: BBVA

 Col·laboren: Factoria Social de Terrassa, Fundació Fluidra, PMC Soluciones para la Oficina i Editorial Mediterrània.