El Premi BBVA de Teatre 2017 presenta les seves obres finalistes

  • Els 6 espectacles finalistes són Assaig T4, de Tràfec Teatre; Cúbit, de La Ruta 40; Requiem for Evita, de La Companyia Local; L’Empestat, d’Indi Gest; All In, d’Atresbandes i Les dones sàvies, d’El Maldà.
  • El millor espectacle teatral serà guardonat amb una gira catalana valorada en 20.000 euros. L’obra guanyadora es programarà al festival de teatre Temporada Alta de Girona i Salt, i a diversos equipaments culturals d’arreu de Catalunya.
  • Les obres finalistes es podran veure en quatre caps de setmana dels mesos de març/abril a Torroella de Montgrí, Valls, Manlleu, Tàrrega, Calldetenes i Martorell. L’espectacle guanyador es farà públic al mes de maig, en la gala final que tindrà lloc a L’Atlàntida de Vic.

 

Desembre, 2016.- De les 60 propostes teatrals provinents de companyies d’arreu de Catalunya, el jurat del Premi BBVA de Teatre 2017 ha seleccionat les sis obres finalistes.

Es tracta d’ Assaig T4, de Tràfec Teatre; Cúbit, de la companyia La Ruta 40; Requiem for Evita, de La Companyia Local; L’Empestat, de l’Associació Artística Indi Gest; All In, d’Atresbandes i Les dones sàvies, dEl Maldà.

Aquests sis espectacles seran representats en diversos teatres i espais de tot Catalunya entre el darrer dissabte de març i  durant tot el mes d’abril:

– Dissabte,25 de març: Espai Ter Torroella. Assaig T4, de Tràfec Teatre.

Veure teaser Assaig T4

– Dissabte, 1 d’abril: Teatre Principal de Valls. Cúbit, de la companyia La Ruta 40.  

Veure teaser Cúbit

– Diumenge, 9 d’abril: Espai Rusiñol de Manlleu. Requiem for Evita, de La Companyia Local.  

Veure teaser Requiem for Evita

– Divendres, 21 d’abril: Ateneu de Tàrrega, L’Empestat, de l’Associació Artística Indi Gest.

Veure teaser L’Empestat

-Dissabte, 22 d’abril: Auditori Teatre de Calldetenes. All In, d’Atresbandes.  

Veure teaser All in

– Divendres, 28 d’abril: Teatre del Foment de Martorell, Les dones sàvies, d’El Maldà. 

Veure teaser Les dones sàvies

El Premi BBVA de Teatre 2017, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA CX, té per objectiu donar suport a la creació teatral i incentivar l’ofici teatral. Així mateix, segueix amb la voluntat de donar una dimensió de país al guardó, portant els  espectacles finalistes i el guanyador a diversos escenaris de tot Catalunya.

El millor espectacle teatral serà guardonat en una gira catalana valorada en 20.000 euros. Una gira que inclou la programació de l’obra premiada al festival de teatre Temporada Alta de Girona i Salt els mesos d’octubre, novembre i desembre de 2017.

El 22 de maig tindrà lloc la gala final a la sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida de Vic, on es donarà a conèixer l’espectacle guanyador. Per la seva banda, i en el marc de la pròpia gala, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) participa també al certamen concedint una menció especial a la millor actriu i al millor actor dels espectacles finalistes. Així mateix, es tornarà a fer un reconeixement especial a una trajectòria professional i a una entitat catalana que dediqui els seus esforços al teatre social.

 

Un jurat format per professionals de les arts escèniques

El jurat d’aquesta 17a edició està format per cinc professionals de renom del món del teatre del nostre país: l’actriu i membre de l’AADPC, Amàlia Sancho; el dramaturg, guionista i director teatral, David Plana; el programador del festival Temporada Alta, Narcís Puig; el programador del teatre Atrium de Viladecans, Jaume Antich; i l’actor i director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

 

Sobre el Premi BBVA de Teatre

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals.

El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents.

Al 2016, el guanyador del Premi BBVA de Teatre 2016 fou l’espectacle Psicosi de les 4.48, de la companyia The Three Keatons, amb l’actriu Anna Alarcón de protagonista i guanyadora també del Premi Millor Actriu.  La primera representació de l’obra guanyadora del Premi BBVA de Teatre 2016 va tenir lloc el mes de juny a l’Amfiteatre de l’Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell, encetant així la gira. A l’octubre va arribar a L’Atlàntida de Vic; el festival Temporada Alta va haver de programar una sessió doble de l’espectacle a la sala La Planeta el penúltim cap de setmana d’octubre en exhaurir-se les entrades; l’Auditori de Sant Cugat del Vallès va ser l’escenari de l’obra el 28 d’octubre i el 17 de febrer arribarà al Teatre Auditori Atrium de Viladecans.