S’obre la convocatòria del 4rt Premi BBVA de Música al Talent Individual

  • Es convoca la 4a edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual. Les proves se celebraran a l’Escola i Conservatori Municipal de Música de Vila-seca, el cap de setmana del 6 i 7 d’abril de 2019
  • El Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, i compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya

 

La Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, convoca el Premi BBVA de Música al Talent Individual, que té com a objectiu potenciar la formació musical dels joves músics estudiants per a facilitar que puguin dedicar-se professionalment a la música. Compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya.

Aquest Premi és un dels 9 Premis que la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, porta a terme en temàtiques tan diverses com la literatura, el dibuix i la pintura, la música, el teatre, el circ, el cinema de muntanya i l’associacionisme cultural, amb l’objectiu d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya.

 

Un premi pensat per als millors joves talents musicals de Catalunya

Va dirigit a joves que cursen estudis reglats als Conservatoris Professionals, Centres Autoritzats de Grau Professional i Centres Integrats de Catalunya.

Els Conservatoris presenten a concurs els millors talents, i les proves se celebraran a l’Escola i Conservatori Municipal de Música de Vila-seca el 6 i 7 d’abril de 2019. La inscripció la realitza el centre on es cursen els estudis, a través del formulari que es troba a la pàgina web  www.fcaixescatalanes.cat i finalitza el 22 de febrer de 2019.

L’expressió “Talent” es valorarà a partir d’una interpretació individual de cada un dels alumnes participants. S’han establert 3 categories segons edats:

  1. Categoria Aleví: fins a 14 anys (16 anys per l’especialitat de cant)
  2. Categoria Júnior: entre 15 i 16 anys (18 anys per l’especialitat de cant)
  3. Categoria Jove: entre 17 i 19 anys (21 anys per l’especialitat de cant)

El veredicte del jurat es farà públic el mateix diumenge 7 d’abril de 2019 en un acte de lliurament de premis que tindrà lloc a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca.

Es concedirà un premi per a cada categoria i també hi podrà haver una menció especial del jurat:

  1. Categoria Aleví: 500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…En cas de menció del jurat, 200 euros
  2. Categoria Júnior: 000 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…En cas de menció del jurat, 300 euros
  3. Categoria Jove: 500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures… En cas de menció del jurat, 400 euros

També es concediran els Premis especial ACCat  a la millor interpretació d’una obra d’un compositor català (màxim de 2 per categoria), consistents en un lot de partitures valorades en 100 euros.

El Premi és itinerant i cada edició té com a seu un Conservatori d’una població catalana diferent. En aquesta quarta edició del Premi, que se celebrarà a Vila-seca, es compta amb la col·laboració especial de l’Escola i Conservatori de Música de Vila-seca.

La darrera edició del Premi es va celebrar al Conservatori de Música del Liceu i hi van participar 113 alumnes de 23 centres de grau professional de música. Les anteriors edicions van ser als Conservatoris de Manresa i Vic.

Com a activitat complementària i amb l’objectiu de donar continuïtat a l’esperit del Premi durant tot l’any, s’organitzen 5 classes magistrals per a promocionar l’obra de compositors catalans en conservatoris de tot Catalunya, amb els millors referents musicals. Per aquesta edició, les classes s’impartiran durant els mesos de febrer i març de 2019 a Barcelona (Conservatori del Liceu i Conservatori Municipal), Lleida, Tarragona i Terrassa.

 

Sobre la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX

La majoria d’accions culturals i socials que porta a terme la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), continuadora de les obres socials de les antigues Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa a Catalunya, es realitzen en col•laboració amb BBVA CX.

Entre els seus objectius està la de realitzar iniciatives socials i culturals dirigides a promoure el progrés humà, educatiu i cultural, tot suscitant una consciència ciutadana, participativa, compartida i responsable que impliqui persones i institucions.

Actualment difon la cultura a tot el territori i ajuda a la difusió dels professionals que treballen en àmbits tan diversos com la literatura, la música, la pintura i el dibuix, el teatre, el circ i el cinema de muntanya. BBVA CX comparteix aquests mateixos objectius i manté un acord de col•laboració amb la  FACC per a fer-los possibles.

 

Sobre l’Associació de Conservatoris de Catalunya

L’Associació de Conservatoris de Catalunya (ACCat) agrupa els Conservatoris i Centres Professionals de Música de Catalunya. Són els únics centres educatius  que  preparen els estudiants de música mitjançant uns estudis reglats  per a l’accés als ensenyaments superiors, i  també els únics centres de Catalunya que poden atorgar el Títol Professional de Música.

Aquests centres, que compten amb grans professionals del món musical i pedagògic, imparteixen una formació de qualitat. El resultat d’aquestes fàbriques de talent es pot visualitzar als pòdiums de concursos nacionals i internacionals, a les plantilles d’orquestres d’arreu i amb la projecció internacional de grans músics catalans, tots ells forjats als centres de grau professionals que integren l’Associació de Conservatoris de Catalunya.