El Premi BBVA de Teatre 2019 presenta les seves obres finalistes

  • Els 4 espectacles finalistes són Laika, de Xirriquiteula Teatre; K.A., de Flyhard Produccions; Apocalypse uploaded: La transhumanització de les abelles, de la companyia LAminimAL Teatre, i Othello, de Les Antonietes Teatre.
  • El Premi al millor espectacle teatral és una gira per Catalunya en diferents teatres, incloent-hi la participació al Festival Temporada Alta 2019, valorada en 20.000 euros
  • Les obres finalistes es podran veure al mes d’abril a Manlleu, Tàrrega, Martorell i Valls. L’espectacle guanyador es farà públic el dilluns 13 de maig, en la gala final que tindrà lloc a L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, a Vic.

 

Barcelona, 18 de desembre de 2018.- La dinovena edició del Premi BBVA de Teatre ha rebut més d’una seixantena de propostes teatrals procedents de companyies d’arreu de Catalunya. D’aquestes, el jurat del Premi n’ha seleccionat quatre que són les obres finalistes.

Es tracta de Laika, de Xirriquiteula Teatre; A.K.A., de Flyhard Produccions; Apocalypse uploaded: La transhumanització de les abelles, de la companyia LAminimAL Teatre, i Othello, de Les Antonietes Teatre.

Durant el mes d’abril de 2019, els quatres espectacles es representaran en diversos teatres de tota Catalunya:

-Dissabte, 6 d’abril: Teatre Centre de Manlleu. Laika, de Xirriquiteula Teatre.

-Dimecres, 10 d’abril: Teatre Ateneu de Tàrrega. A.K.A., de Flyhard Produccions.

-Divendres, 26 d’abril: Teatre El Foment de Martorell. Apocalypse uploaded: La transhumanització de les abelles, de la companyia LAminimAL Teatre.

-Diumenge, 28 d’abril: Teatre Principal de Valls, Othello, de Les Antonietes Teatre.

 

El Premi BBVA de Teatre 2019, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA CX, té per objectiu donar suport a la creació teatral i incentivar l’ofici teatral. Així mateix, dinou anys després de néixer, el guardó segueix amb la voluntat de donar una dimensió de país al Premi, portant els espectacles finalistes i el guanyador a diversos escenaris de tot Catalunya.

L’obra guanyadora del Premi BBVA de Teatre 2019 serà guardonada amb una gira valorada en 20.000 euros. L’espectacle premiat es programà en diferents teatres de Catalunya, incloent la participació al Festival Temporada Alta 2019.

El 13 de maig tindrà lloc la gala final a la sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida de Vic, on es donarà a conèixer l’espectacle guanyador. Per la seva banda, i en el marc de la pròpia gala, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) participa també al certamen concedint una menció especial a la millor actriu i al millor actor dels espectacles finalistes. Així mateix, es tornarà a fer un reconeixement especial a una trajectòria professional i a una entitat catalana que dediqui els seus esforços al teatre social.

 

Un jurat format per professionals de les arts escèniques

El jurat d’aquesta 19a edició està format per cinc professionals de renom del món del teatre del nostre país: Laura Iglesias, com a representant del Festival Temporada Alta; Marta Crespi, programadora de L’Atlàntida de Vic; Pep Planas, actor i representant de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya; Sergi Pompermayer, dramaturg i director d’escena, i Joan Roura, actor i director del Premi BBVA de Teatre.

 

Sobre el Premi BBVA de Teatre

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals.

El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents.

El guanyador del Premi BBVA de Teatre 2018 fou l’espectacle Wohnwagen, del Col·lectiu VVAA.  A l’octubre l’obra va arribar al festival Temporada Alta de Girona. I els propers mesos de març i abril és previst que es representi a L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona i al Teatre Atrium de Viladecans.