Concedits els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar 2019

  • 54 premis, d’entre 2.088 dibuixos seleccionats procedents de 174 escoles catalanes
  • Han participat alumnes de primària i d’educació especial de tot Catalunya
  • El concurs està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA CX
  • L’acte de lliurament de premis va tenir lloc el 4 de maig al Centre Cultural Terrassa

 

Alumnes de primària i d’educació especial d’escoles d’arreu de Catalunya han participat en la 38a edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar, que té la finalitat de contribuir a desenvolupar habilitats i capacitats dels infants en el camp del dibuix i la il·lustració, i fomentar, a la vegada, el interès per la lectura. Els treballs premiats serveixen per il·lustrar un nou llibre de contes de la col·lecció “Concurs de Dibuix Escolar”.

El concurs és un dels 9 premis culturals que impulsa la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA CX.

 

Seleccionats 2.088 dibuixos per a la fase final

En aquesta edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar, han participat 174 escoles de tot el territori català (20 escoles més que l’edició anterior), procedents de 107 poblacions d’arreu de Catalunya (47 de la província de Barcelona, 9 de Girona, 26 de Lleida i 25 de Tarragona), amb 2.088 dibuixos. 18 d’aquestes escoles són d’educació especial (7 escoles més que l’any anterior).

Dels dibuixos realitzats pels alumnes participants, se n’han seleccionat 2.088 en un procés que han dut a terme les pròpies escoles.

Aquests dibuixos han entrat en la fase final del concurs, i han estat valorats per un jurat format per un representant de la Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat, un representant de l’Escola d’Art d’Olot, un representant de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, un representant de l’Escola Municipal d’Art de Terrassa, un representant de l’Editorial Mediterrània, i un representant de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX.

 

54 premis per a les diferents categories

En total, s’han concedit 54 premis, entre primers, segons i tercers en les dues categories establertes d’alumnes entre 6 i 12 anys (una per als cursos de 1r, 2n i 3r de primària, i l’altra, per als cursos de 4t, 5è i 6è). 18 dels quals han estat accèssits procedents de centres d’educació especial.

Els nens guanyadors han obtingut com a premis el diploma acreditatiu, un pack de dibuix i pintura, i el llibre il·lustrat del concurs amb els dibuixos premiats.

Les escoles guanyadores obtenen com a premi un ajut econòmic en funció dels reconeixements obtinguts i per la tasca pedagògica realitzada.

 

Lliurament de premis al Centre Cultural Terrassa

L’acte de lliurament de premis es va celebrar el dissabte 4 de maig al Centre Cultural Terrassa, de la Fundació Antiga Caixa Terrassa. La sessió va comptar amb l’assistència del Sr. Manuel Giménez, tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Industrial i Ocupació de l’Ajuntament de Terrassa, el president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el Sr. Jaume Ribera, i el Director de la Zona Terrassa de BBVA, el Sr. Carles Soteras. 

També tots els nens i nenes premiats amb els seus familiars i professors, que van venir procedents de diverses poblacions de Catalunya.

Els treballs premiats han servit per il·lustrar un nou llibre de la col·lecció “Concurs de dibuix escolar”. Així mateix, entre el 4 i el 8 de maig, els dibuixos guanyadors estaran exposats al públic en el vestíbul del Centre Cultural.

 

Sis contes de vida

En aquest 38è concurs, els escolars s’han hagut d’inspirar en sis contes de vida, que ens parlen de moments com el naixement, l’amor, la salut o la mort. Sis històries en positiu que els han ajudat a reflexionar, compartir i entendre una mica millor la “vida”.

Cada conte presenta una o més competències emocionals, i han estat escrits per Júlia Prunés Massaguer, escriptora especialitzada en educació emocional.

Amb aquesta iniciativa, els mestres han pogut treballar els contes al centre docent des de vessants tan diverses com la plàstica, la llengua catalana i els valors socials i cívics.

Al blog www.contesperaprendreaser.blogspot.com s’han pogut trobar materials i recursos proposats per treballar-los a l’aula.