Concedits els premis del 40è Concurs BBVA de Dibuix Escolar 2021

  • Es premien 62 dibuixos d’un total de 2.484 seleccionats per 208 escoles d’educació primària i d’educació especial d’arreu de Catalunya
  • El Concurs, que enguany ha estat inspirat en Sis contes per cuidar el planeta, està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes amb el suport de BBVA

 

La 40a edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar, que s’adreça als alumnes de les escoles d’educació primària i d’educació especial d’arreu de Catalunya, enguany ha batut el rècord de participació amb 208 escoles participants provinents de 136 poblacions. A l’anterior edició van participar 155 escoles de 96 poblacions.

Aquesta edició també ha comptat amb rècord de participació d’escoles d’educació especial, amb un total de 26 escoles presentades.

De les 208 escoles participants, 100 escoles pertanyen a la província de Barcelona, 19 a la província de Girona, 46 a la Tarragona i 43 a la província de Lleida.

Les poblacions amb més escoles participants han estat Barcelona, Terrassa, Lleida, Sabadell, Tarragona, Rubí, Tortosa, Valls i Gavà.

Els 2.484 dibuixos presentats que van passar al jurat van estar prèviament seleccionats per les escoles. El jurat que va valorar els dibuixos ha estat format per representants de la Fundació Escola d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat, de l’Escola d’Art d’Olot, de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, de l’Escola Municipal d’Art de Terrassa i de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA.

El Concurs té per objectiu servir d’estímul per a desenvolupar les habilitats i capacitats dels alumnes de primària i d’educació especial en l’àmbit del dibuix i la il·lustració, així com fomentar la lectura en català mentre es treballa l’educació emocional i el respecte al medi ambient.

 

S’han atorgat 62 premis

En total, s’han concedit 62 premis. S’han atorgat 36 premis, entre primers, segons i tercers en les dues categories establertes d’alumnes entre 6 i 12 anys (una per als cursos de 1r, 2n i 3r de primària, i l’altra, per als cursos de 4t, 5è i 6è), i 26 premis per a la categoria d’escoles d’educació especial.

Aquest any l’acte d’entrega dels premis, previst per al mes de maig, no s’ha realitzat presencialment i en el seu lloc s’ha gravat un vídeo anunciant els guanyadors i guanyadores.

https://vimeo.com/549443012/fddf87a61f

Els guardonats i guardonades han rebut a les seves escoles el diploma acreditatiu, a més del seu regal, consistent en un pack de dibuix i pintura, i el llibre il·lustrat del concurs amb els contes i els dibuixos premiats.

Les escoles guanyadores obtenen com a premi un ajut econòmic en funció dels reconeixements obtinguts i per la tasca pedagògica realitzada.

 

Sis contes per cuidar el planeta

Per a aquest 40è Concurs BBVA de Dibuix Escolar, els escolars s’han hagut d’inspirar en Sis contes per cuidar el planeta, escrits per Júlia Prunés, escriptora especialitzada en educació emocional.

Les sis històries han estat alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que l’Organització de les Nacions Unides es proposa assolir per tal de “Transformar el món” mentre arriba l’any 2030, i que ens volen conscienciar de la importància de cuidar el planeta.

Amb aquesta iniciativa els docents han pogut treballar els contes des de vessants tan diverses com la plàstica, la llengua catalana, els valors socials i cívics, i el medi ambient.