La Fundació Antigues Caixes Catalanes va realitzar 120 activitats culturals a 51 poblacions catalanes al 2018

  • 1.093 professionals van participar als 9 Premis culturals que la fundació convoca arreu de Catalunya al 2018
  • 120.000 euros van ser destinats íntegrament a guardonats
  • 21.820 assistents van gaudir de les 120 activitats realitzades a 51 poblacions catalanes

 

7 de febrer de 2019. La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA CX i la col·laboració de més de 40 entitats públiques i privades del territori, va organitzar, durant el 2018, 120 activitats relacionades amb els 9 premis culturals que anualment  convoca i organitza en àmbits tan diversos com la literatura catalana, el dibuix i la pintura, el circ i el teatre, la música, el cinema de muntanya i l’associacionisme cultural.

Els premis, que tenen per objectiu incentivar la creació de projectes culturals, ajudar en la difusió i projecció de joves professionals, i estendre la cultura arreu de Catalunya, van comptar amb la participació de 1.093 professionals de les diverses disciplines i més de 23.000 estudiants d’educació primària de tot Catalunya. 

Paral·lelament a l’organització dels Premis, la FACC va realitzar accions culturals relacionades a 51 poblacions catalanes, va estar present a fires, festivals, equipaments culturals i biblioteques, que van comptar amb un total de 21.820 assistents.

També va portar a terme i itinerar diversos concerts, exposicions, i va participar en  diversos projectes culturals i educatius, sempre en col·laboració amb entitats del territori.

 

5 anys fomentant el talent i la innovació, i difonent la cultura pel territori català

La FACC es va constituir l’any 2013 per continuar fent l’Obra Social i Cultural més rellevant que les antigues caixes d’estalvis de Manlleu, Sabadell i Terrassa realitzaven als seus territoris d’origen i a tot Catalunya. 

Entre el 2013 i 2014, es va donar continuïtat i es van adaptar als nous temps i necessitats 6 dels premis culturals que històricament s’havien creat i portat a terme des de les obres socials de les antigues caixes (Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana, Concurs BBVA de Dibuix Escolar, Premi BBVA de Pintura Ricard Camí, Premi BBVA de música de cambra Montserrat Alavedra, Premi BBVA de Teatre i el Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló, que es coorganitza amb la Fundació del Festival).

A  finals del 2014, es va crear el Gran Premi BBVA Zirkòlika, dins del marc dels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya. Amb aquest premi es vol reconèixer el treball artístic dels artistes i companyies de circ catalanes.

Al 2016, amb l’objectiu de potenciar la formació musical dels joves músics estudiants i motivar-los perquè es puguin dedicar professionalment a la música, es va crear el Premi BBVA de Música al Talent Individual en col·laboració amb l’Associació de Conservatoris de Catalunya.

Al 2017, coincidint amb la posada en marxa dels Premis Antoni Carné organitzats per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, es va crear el Premi BBVA de l’Associacionisme Cultural Català a l’Entitat, que pretén reconèixer la tasca d’una entitat que treballa per la difusió de l’associacionisme cultural a Catalunya.

Actualment, posicionada en premis culturals, la Fundació Antigues Caixes Catalanes té per objectiu fer-los créixer tant en dimensió, com participació, crear nous circuits i activitats culturals per difondre les obres i els professionals guardonats arreu de Catalunya, així com impulsar nous projectes socioculturals que arribin a moltes més persones. 

 

Incorporació de Christian Terribas al patronat de la Fundació Antigues Caixes Catalanes

Durant aquest mes de febrer, la FACC ha incorporat al seu patronat a Christian Terribas, persona molt vinculada al món de la cultura i de la música en particular, i que en els darrers anys, des de la seva posició a BBVA a Catalunya,  ha estat un dels grans  valedors de l’activitat de la fundació. 

A més de Terribas, el patronat el formen Jaume Ribera, president (representant de la Fundació Antiga Caixa Terrassa); Joan B. Casas, vicepresident (representant de la Fundació 1859 Caixa Sabadell); Miquel Torrents, secretari  (representant de la Fundació Antiga Caixa Manlleu), Francesc Roig (representant de Càritas Catalunya) i Joan Badia (representant de Congrés Cultura Catalana).  

Belen Latorre és la directora  de la Fundació des de la seva creació l’any 2013.