BBVA premia 31 projectes solidaris triats pels empleats del banc a Catalunya

  • Xavier Llinares, director territorial de BBVA a Catalunya, i Jaume Ribera, president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) han felicitat les entitats guanyadores per la seva tasca en favor de diverses causes socials i han agraït la participació de tots els empleats del banc a Catalunya.
  • En la seva sisena edició, Territoris Solidaris BBVA destina 1.100.000 euros en el conjunt d’Espanya, dels quals 185.000 als projectes socials de Catalunya.

 

BBVA i la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), a través del seu programa ‘Territoris Solidaris’ donen suport diferents projectes socials triats pels empleats del banc a Catalunya. Amb aquesta iniciativa, els treballadors de l’entitat proposen i apadrinen projectes d’entitats del seu entorn per a ser votats pel conjunt de la plantilla a Catalunya. Dels 137 projectes apadrinats en aquesta edició, s’han seleccionat 31 que rebran una dotació global de 185.000 euros i que es calcula que beneficiaran al seu torn a gairebé 185.000 persones. L’entitat financera ha atorgat els 31 premis en un acte celebrat a Barcelona. En aquesta trobada, el director territorial de BBVA a Catalunya, Xavier Llinares, ha destacat la gran tasca d’aquestes entitats i ha agraït el compromís dels empleats amb aquestes iniciatives.

L’entitat financera ha destinat a aquesta sisena edició de ‘Territoris Solidaris’ un total de 1.100.000 euros a Espanya. “Territoris Solidaris és un dels programes més estimats pels empleats d’aquesta casa, ja que gràcies a la seva tasca com a padrins i padrines ens permet arribar a entitats molt locals buscant que siguin més conegudes per tots”, ha destacat el director territorial de BBVA a Catalunya. “Un dels principals motius del seu èxit radica que són els empleats de l’entitat els que tenen l’oportunitat de proposar i votar els projectes presentats per entitats d’àmbit nacional que vulguin impulsar” ha afegit Xavier Llinares.

Des del naixement d’aquest programa, sempre s’ha buscat arribar a tots els àmbits geogràfics en els quals BBVA està present i atendre al major nombre de beneficiaris. En aquestes sis edicions s’han concedit un total de 180 ajudes a Catalunya, creant oportunitats per a més de 956.730 persones a través de projectes que busquen millorar la seva vida. Augmentar la qualitat de vida de persones amb discapacitat amb noves teràpies o millorar les condicions de nens malalts en els hospitals són dos exemples dels projectes guanyadors en aquesta edició.

En aquest sentit, Jaume Ribera, president de la FACC, ha assenyalat que “la col·laboració de les dues entitats en aquest programa mostra la voluntat de continuar amb les ajudes que les antigues caixes oferien a entitats catalanes a través de les seves obres socials”.

 

Projectes seleccionats a Catalunya

Dels 137 projectes presentats a votació a nivell territorial, els empleats de BBVA a Catalunya han triat 31, que seran recolzats aquest any pel banc (veure Annex). Destaquen els projectes vinculats a persones amb discapacitat i persones en risc d’exclusió social, representant respectivament cada àmbit 33% del total de projectes escollits. Sent el col·lectiu de gent gran, i d’infància i joventut, els principals beneficiaris.

Pel que fa a distribució territorial, la gran majoria dels premiats són entitats de la província de Barcelona. En concret, la meitat dels projectes són de la ciutat comtal i l’Àrea Metropolitana. Els segueixen les comarques del Vallès Occidental amb 5 projectes, la demarcació de Lleida amb 4 i la de Girona amb 3.

Si bé entre les entitats beneficiàries hi ha algunes reconegudes pel gran públic per la seva dimensió i impacte mediàtic, la dispersió territorial del programa dóna a conèixer altres entitats d’àmbit més local amb projectes que impacten igualment en la societat.

L’auditora EY ha estat l’encarregada de revisar tota la documentació de les organitzacions no lucratives participants per garantir que compleixen amb les bases del concurs.