Un total de 44 propostes aspiren a guanyar els VIII Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya

  • Les companyies, artistes i projectes de circ premiats es coneixeran durant la gala Nit de Circ que se celebrarà el 20 de desembre (20.00h).
  • La gala, que retorna al Circ Històric Raluy després de tres anys, inclourà un espectacle amb 15 artistes
  • El Gran Premi BBVA Zirkòlika, dotat amb 20.000 euros i creat per promocionar el circ i ajudar les companyies, arriba a la quarta edició

 

Barcelona, a 23 de novembre de 2017 – Els Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya han rebut enguany un total de 44 candidatures, 2 més que l’any 2016 i 10 més que l’any 2015. Totes aquestes propostes aspiren ara a guanyar els premis al millor espectacle de circ de sala o carpa, al millor espectacle de carrer, al millor número de circ, a la millor iniciativa per a la projecció del circ i al millor artista o companyia emergent. Aquesta setmana, un cop acabat el termini de presentació de les candidatures, un jurat format per artistes, productors i periodistes es reunirà per decidir la llista de nominacions que es faran públiques el proper 11 de desembre.

Aquestes premis, juntament amb la resta de categories, es lliuraran el proper dimecres 20 de desembre (20.00 hores) durant la Nit de Circ 2017, que després de tres anys torna a la carpa del Circ Històric Raluy. Amb aquesta novetat, els premis tornen a l’època i espai habituals després que els darrers dos anys es van celebrar al mes de setembre al Mercat de les Flors (2016) i a l’Auditori de Barcelona (2015).

Enguany, la gala Nit de Circ, dirigida per Xavier Erra, reproduirà en llenguatge circense i amb tocs d’humor les manifestacions al carrer viscudes en els últims temps. Igualment, combinarà artistes de circ de tradició i veterania amb altres propostes més noves i contemporànies per retratar la situació de la creació circense. Actuaran 15 artistes amb números de diferents disciplines: clown (Johnny Melville), acrobàcies (Leti i Fer), perxa xinesa (Pablo Rada), roda Cyr (Aimé Morales), Fernando Orozco (malabarista), Arte Algo (trio de bàscula), Joan Arqué (pallasso carablanca). Per primer cop també actuarà la banda de circ Zirkòlika.

 

Lliurament del IV Gran Premi BBVA Zirkòlika

La gala Nit de Circ també inclourà el lliurament del IV Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ que concedeix la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX. L’artista o companyia guanyadora realitzarà una gira per quatre ciutats durant l’any 2018 i rebrà la quantitat de 20.000 euros. Amb aquest guardó, Zirkòlika, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX volen donar suport al circ, incentivar la creativitat de les companyies i crear un circuit de circ a Catalunya.

Per la seva banda, la resta de premis estan patrocinats per associacions, fires i institucions que volen fomentar el circ. Els premis són molt variats i van des de la contractació d’un número o espectacle fins a la realització d’un video promocional o d’una campanya de comunicació.

Des de la seva creació, el 2010, els premis s’han convertit en una cita anual de tots els artistes i aficionats al circ. El seu objectiu és promocionar el circ i alhora dignificar i contribuir a la professionalització dels artistes i companyies catalanes. La gala Nit de Circ està organitzada per la revista Zirkòlika i compta amb la implicació de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX, i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Més informació dels premis, bases i edicions anteriors a http://www.zirkolika.com/premiscirccatalunya