S’obre la convocatòria del Premi BBVA de Teatre

  • El Premi augmenta aquest any, i passa a ser una gira valorada en 20.000 euros
  • L’espectacle guanyador es podrà veure al festival Temporada Alta 2016, a més de ser representat a 4 teatres d’arreu de Catalunya
  • Les companyies tenen fins el 7 de desembre per presentar els seus projectes

 

 9 de novembre de 2015. Fins els proper 7 de desembre, les companyies de teatre residents a Catalunya podran presentar els seus projectes teatrals de qualsevol gènere i estil al Premi BBVA de Teatre, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el Grup BBVA (format per BBVA i CX).

Es tracta de la 16a edició del certamen, que té la finalitat de donar suport a les creacions teatrals, incentivar la creativitat i l’ofici teatral, i vetllar per la difusió dels espectacles guanyadors.

Aquest Premi forma part del conjunt de Premis que la Fundació Antigues Caixes Catalanes amb el Grup BBVA porta a terme en temàtiques tan diverses com la literatura, el dibuix i la pintura, el circ, el cinema de muntanya i la música amb l’objectiu d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya.

Una gira valorada en 20.000 euros, amb 2 representacions al festival Temporada Alta

La principal novetat del certamen és l’augment de la dotació al millor espectacle consistent en una gira valorada en 20.000 euros, que inclou 2 representacions al festival Temporada Alta 2016 i 4 actuacions per Catalunya.

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) atorgarà una menció especial a la millor actriu i al millor actor de les obres finalistes.

 A l’abril pujaran a l’escenari les 6 finalistes

De totes les propostes que es presentin al Premi BBVA de Teatre, se n’escolliran 6 que es donaran a conèixer el proper mes de gener. Serà durant el mes d’abril, que aquestes finalistes seran representades en diverses sales de Catalunya. I, al mes de maig, tindrà lloc la gala final a L’Atlàntida de Vic, on es donarà a conèixer l’obra guanyadora del Premi BBVA de Teatre 2016.

 

La Caputxeta Galàctica comença la seva gira

L’espectacle guanyador de l’anterior edició del Premi BBVA de Teatre, La Caputxeta Galàctica, de la companyia Insectotròpics, començarà la seva gira per Catalunya aquest mes de gener.

El 15 de gener, es podrà veure al Centre Cultural de Terrassa; el 3 de març, arribarà al teatre Kursaal de Manresa; l’11 de març, es podrà veure al Teatre Auditori Atrium de Viladecans i l’1 d’abril, a L’Atlàntida de Vic.

Aquestes sessions comptaran abans i després dels espectacles amb els crítics de Recomana, que ajudaran a conèixer l’obra als assistents.

 

Sobre el Premi BBVA de Teatre

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals.

El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents.

Al 2015, es van presentar prop d’un centenar de propostes procedents de companyies de diversos punts de Catalunya.

 

Historial de guanyadors

2015- Premi BBVA – La Caputxeta Galàctica, Cia. Insectotròpics

2014- Premi BBVA – Harket (protocolo), PanicMap proyectos escénicos

2013- Premi BBVA – Hotot, Cia Cascai Teatre

2012- Premi Unnim – Enchanté, Cia Divinas

2011- Premi Unnim –  El Mal Menor, Los Corderos, SC

2010- Premi Caixa Manlleu – Tots soms pops, Sismica d’espectacles

2009- Premi Caixa Manlleu  Federic…a,  Tràfec-teatre

2008- Premi Caixa Manlleu –   Estrelles en un cel de matinada, Acte quatre

2007- Premi Caixa Manlleu –   El Coronel Ocell, Quatre per quatre

2006- Premi Caixa Manlleu –   La tràgica història de Klown Lear, Natural klown Lear

2005- Premi Caixa Manlleu –   L’Hostalera, la guarderia teatre

2004- Premi Caixa Manlleu –   Amadeus, Casal Familiar Recreatiu

2003- Premi Caixa Manlleu –   L’espera, Ens de nos

2002- Premi Caixa Manlleu –   Fer un cafè, grup Abac produccions

2001- Premi Caixa Manlleu –   El cant de la balena abandonada, Teatre humil