Sis contes de valors universals inspiren el 34è Concurs BBVA de Dibuix Escolar

  • El Concurs BBVA de Dibuix Escolar s’adreça als alumnes de primària i d’educació especial de Catalunya.
  • L’Editorial Mediterrània cedeix els sis contes que treballaran els escolars.
  • A l’edició del 2014, van participar més de 16.000 escolars de 78 escoles de 48 poblacions de Catalunya. 28 escoles van ser premiades.
  • El concurs està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA

 

La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA han convocat el 34è Concurs BBVA de Dibuix Escolar, amb l’objectiu de servir d’estímul per desenvolupar les habilitats i capacitats dels alumnes de primària en l’àmbit del dibuix i la il·lustració, a la vegada que es fomenta el gust per la lectura. Els treballs premiats serviran per il·lustrar un nou llibre de contes de  la col·lecció “Concurs de Dibuix Escolar”.

Enguany, la temàtica escollida són sis valors universals: la pau, el respecte per la natura, les creences, les diferències entre persones, els drets i la solidaritat.

El concurs està obert als alumnes de totes les escoles d’educació primària públiques, concertades i privades, així com les d’educació especial, de Catalunya.

Hi ha dues categories: una, per als cursos de 1r, 2n i 3r de primària, i l’altra, per als cursos de 4t, 5è i 6è. Cada escola ha de seleccionar els dibuixos efectuats pels seus alumnes a fi de presentar a concurs un total de 12 il·lustracions, 6 per cada categoria, una per a cadascun dels contes seleccionats.

Els dibuixos participants al concurs opten per a cada categoria i per a cadascun dels contes que s’han d’il·lustrar, a un primer, un segon i un tercer premi. És a dir, s’atorguen 12 primers, 12 segons i 12 tercers premis; per tant, un total de 36 premis. El jurat pot decidir si atorga accèssits als dibuixos presentats pels centres d’educació especial.

Les escoles opten a un premi en funció dels reconeixements obtinguts pels seus alumnes,  i per la tasca pedagògica realitzada. Per 1 o 2 alumnes premiats: 400€; per 3 o 4 alumnes premiats: 600€ i per 5 o més alumnes premiats: 800€.

Per participar, s’hi poden inscriure, així com descarregar les bases del concurs i els textos dels contes en què s’han d’inspirar els dibuixos, al web www.fcaixescatalanes.cat.

S’han de lliurar els treballs a concurs a qualsevol oficina del BBVA abans del proper 6 de març, adjuntant-hi el full de participació que també es poden descarregar del  web.

 

Sis contes de valors universals:

la pau, el respecte per la natura, les creences, les diferències entre persones, els drets i la solidaritat.

Per aquesta edició, l’Editorial Mediterrània ha cedit els textos de sis contes de catalans universals il·lustrats per Pilarín Bayés, Pere Joan i Àngel Sauret.

 

“Sis Valors Universals”

Els sis contes són:

Els infants tenim drets!, basat en el llibre Això són els drets dels infants(1998), escrit per Jordi Cots i Montserrat Cusó i il·lustrat per Pilarín Bayés

Protegim la natura, basat en el llibre Un bon començament. Una ciutat més habitable en un món més sostenible (1997), escrit per Teresa Franquesa i il·lustrat per Pere Joan.

Les diferències ens enriqueixen, basat en el llibre Som iguals, som diferents (2000), escrit per Núria Vives i il·lustrat per Pere Joan.

Defensem la pau, basat en el llibre Això és la Cultura de la Pau (2001), escrit per Antoni Soler i il·lustrat per Pere Joan.

Creiem en déus diferents, basat en el llibre Quan les religions dialoguen(2004), escrit per Francesc Rovira i il·lustrat per Àngel Sauret.

Som solidaris amb els malalts, basat en el conte “Sempre cinc” de Jaume Roca del llibre Contes de malalties (2014) il·lustrat per Pilarín Bayés.

 

El jurat

En aquesta edició, el jurat estarà composat per un representant de la Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat, un representant de l’Escola d’Art d’Olot, un representant de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, un representant de l’Escola Municipal d’Art de Terrassa, un representant de l’Editorial Mediterrània, i un representant de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i del BBVA.

 

Lliurament de premis i exposició dels dibuixos guanyadors

El dissabte 9 de maig de 2015, a les 12 h, tindrà lloc l’acte de lliurament dels premis als escolars guanyadors al Centre Cultural Terrassa, de la Fundació Antiga Caixa Terrassa; equipament que col·labora en l’organització del concurs des de la seva creació fa més de 32 anys.    

Entre els dies 8 i 10 de maig els dibuixos guanyadors seran exposats al públic en una mostra al vestíbul del Centre Cultural Terrassa (Rambla d’Ègara, 340 de Terrassa). Està previst que tant els dibuixos guanyadors com els presentats siguin exposats a oficines de BBVA a poblacions de les escoles participants.