S’atorguen els premis de la 13a edició del Premi BBVA de pintura Ricard Camí

El nom de la biennal, que es va posar en marxa l’any 1989, és un record permanent a la figura de Ricard Camí, president de Caixa Terrassa, i persona amb una especial sensibilitat per la cultura i l’art, i en particular per la pintura.

 

El passat dijous 12 de setembre va tenir lloc l’acte de lliurament del 13è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí. El guanyador, guardonat amb una dotació econòmica de 18.000€, va ser l’artista d’origen japonès i resident a Barcelona, Akihito Asano amb l’obra Retrato de Tomoe II.

El jurat del Concurs, format per persones de prestigi en els àmbits de la crítica, de la història de l’art i de l’activitat artística, va creure oportú atorgar també un accèssit, valorat en 6.000€, a l’artista de Granollers, Alejandro Santafé Morales per l’obra Llir entre cards.

En aquest tretzè premi, de les 225 obres presentades, se n’han seleccionat 17, que es caracteritzen per la seva diversitat d’estils, tot i que hi ha una marcada tendència cap a la figuració i a la figura humana en particular. En la selecció, es troben des del paisatge clàssic fins al de tradició més moderna, i arribant a l’abstracció, amb propostes que es relacionen amb l’art del grafit i la geometria. Entre les pintures escollides, també destaquen de manera especial els retrats i les composicions de figures humanes de factura superrealista

L’exposició amb les obres seleccionades, les quals es troben reproduïdes en el catàleg de l’exposició, es podrà visitar, de forma gratuïta, al Centre Cultural Terrassa fins al 13 d’octubre de 2013.

Aquesta nova edició del Premi BBVA de pintura Ricard Camí pretén continuar impulsant la creació artística, sobretot dels joves valors, i ser un aparador de les noves tendències de la pintura catalana contemporània.