Neix la Biennal d’Arts Visuals Ricard Camí

  • La Biennal d’Arts Visuals Ricard Camí neix com a continuació del Premi de Pintura Ricard Camí, que l’any 2019 va celebrar la 16a edició, tot renovant-se i adaptant-se als nous temps.
  • El certamen està coorganitzat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, la Fundació Lluís Coromina i BonArt Cultural, i es premiaran projectes artístics i socials de totes les disciplines de les arts visuals.  

 

La Biennal d’Arts Visuals Ricard Camí, convocada i coorganitzada entre la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), la Fundació Lluís Coromina i BonArt Cultural i altres entitats del sector, té per objectiu d’estimular la creació artística, sigui quina sigui la tècnica utilitzada (pintura, escultura, fotografia, vídeoart, dibuix/gravat, instal·lació i so, o combinació de totes elles) vers projectes amb valors socials, a la vegada contribuir a la promoció i a la projecció dels artistes visuals.

Es convocarà cada 2 anys i s’hi podran presentar projectes que tinguin com a temàtica algun dels ODS que marca l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible. Per a aquesta primera edició, els projectes hauran de centrar-se en el canvi climàtic i tots els seus derivats (ODS 7, 12 i 13) i no han d’haver estat realitzats prèviament.

A la Biennal poden presentar-se artistes professionals residents a Catalunya que puguin acreditar estar dins la professió ja sigui amb exposicions o treballs de recerca portats a terme, o l’assoliment de títols acadèmics.

La Biennal d’Arts Visuals Ricard Camí neix com a continuació del Premi de Pintura Ricard Camí, que l’any 2019 va celebrar la 16a edició.

 

Premi, dotació i exposició

La Biennal d’Arts Visuals Ricard Camí està dotada amb 1 premi de 3.000 euros, per al millor projecte d’Arts Visuals inèdit en qualsevol de les seves disciplines de les arts visuals. A més d’aquesta dotació, es destinaran 1.500 euros a la producció del projecte, del qual es farà una exposició a l’Espai Isern Dalmau de la Fundació Lluís Coromina al setembre de 2023.

També es reconeixeran fins a un màxim de 3 finalistes, amb 300 euros, com a suport als projectes presentats, que també formaran part de l’exposició.

 

Terminis de presentació, jurat i veredicte

Els projectes es poden presentar fins el 15 de novembre del 2022 a través del formulari d’inscripció que es troba a la web www.fcaixescatalanes.cat (ELS PREMIS). Cada artista pot presentar un únic projecte que pugui ser executat en un període de 6 mesos i ser mostrat en una sala d’exposicions.

A banda de les dades de contacte i un currículum, haurà de presentar el projecte tècnic que concreti els plantejament teòric de la futura obra o obres, l’objectiu i les tècniques que s’empraran, quins aspectes del canvi climàtic s’hi tractaran, pressupost, i si es realitzarà de forma individual o en col·laboració amb alguna entitat de tercer sector.

El jurat de la primera edició de la Biennal està format per Montse Badia, crítica d’art i editora d’A*DESK, Natàlia Chocarro, crítica d’art i assesora d’art de la Fundació Vila Casas, Belén Latorre, directora de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Antonio Ortega, artista i docent, i Ricard Planas, editor de bonart i director de la Fundació Lluís Coromina.

El veredicte de jurat es donarà a conèixer a finals del mes de novembre de 2022.

 

Sobre la Fundació Antigues Caixes Catalanes

La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) és la continuadora de les obres socials de les antigues Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa a Catalunya.

Actualment difon la cultura a tot el territori i ajuda, a través de premis, a la difusió dels professionals que treballen en àmbits tan diversos com la literatura, la música, les arts visuals, el dibuix, escolar, el teatre, el cinema de muntanya i l’associacionisme cultural.

 

Sobre la Fundació Lluís Coromina

La Fundació LLuís Coromina, constituïda per l’empresari Lluís Coromina Isern l’any 2007, desenvolupa activitats en l’àmbit de les arts, de l’atenció a les persones, de la preservació de la natura i els animals i de l’entorn paisatgístic. La Fundació té cinc seus: l’Espai Eat Art, El Puntal – laboratori de les arts i Garage a Banyoles; l’Espai La Perpinyana a Porqueres i l’Espai Isern Dalmau, a Barcelona.

 

Les dades

Data límit d’inscripció: fins al 15 de novembre de 2022

Veredicte del jurat: a finals de novembre de 2022

Exposició projecte guanyador i finalistes: setembre 2023

 

Bases i formulari a:

www.fcaixescatalanes.cat

Més informació a:

www.fundaciolluiscoromina.cat

Contacte: biennalricardcami@gmail.com

 

Convoca i coorganitza:         

           

 

Col·laboren:                                                     

Logo A DESK