L’espectacle La Caputxeta Galàctica de la Cia. Insectotròpics guanya el Premi BBVA de Teatre 2015

  • Mònica Glaenzel, actriu en solitari de l’obra M.A.R.I.L.U.L.A, rep el premi a millor actriu
  • El guardonat com a millor actor ha sigut Ton Gras, de la companyia Artmagnètic, per l’obra MedeaMaterialMedea

 

Vic, 11 de maig de 2015 – L’espectacle La Caputxeta Galàctica de la companyia Insectotròpics ha estat el guanyador del Premi BBVA de Teatre 2015, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el BBVA. El guanyador s’ha donat a conèixer aquest vespre en el marc de la gala final del certamen que s’ha celebrat a L’Atlàntida de Vic.

El Premi consisteix en una gira de quatre representacions per diversos teatres de Catalunya valorada en 16.000 euros. En concret, tres espectacles seran representats en equipaments que formen part dels Teatres Amics, i un quart al Centre Cultural  Terrassa. El Premi BBVA de Teatre és un dels guardons teatrals de major dotació econòmica d’aquest país. El seu objectiu és donar suport a la creació teatral, incentivar l’ofici teatral i ajudar en la difusió de l’espectacle guanyador.

La Caputxeta Galàctica és un espectacle escènic d’art multimèdia que versiona el conegut conte de La Caputxeta, oferint una visió singular del popular mite. L’obra és una proposta multidisciplinar que combina en directe el teatre, la pintura, el vídeo i la música i que ofereix una nova dimensió plàstica i escenogràfica. El públic pot gaudir alhora de la pel·lícula i del seu making of. El passat 25 d’abril, l’espectacle va ser representat a l’Auditori Teatre de Calldetenes. https://vimeo.com/116580782

El jurat ha premiat La Caputxeta Galàctica “per ser un espectacle innovador i arriscat, amb una intel·ligent i acurada fusió de llenguatges, i una perfecta combinació de l’espai visual i sonor”.

El jurat de la 15a edició del Premi BBVA de Teatre està format pels els actors Pep Ferrer i Pep Pla; l’actriu Amàlia Sancho; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer i el també actor i director del certamen, Joan Roura.

D’entre un total de 84 propostes teatrals provinents de companyies d’arreu del país, Nadia de La Conquesta del Pol Sud; Confidències a Al·là, de Sala Atrium; MedeaMaterialMedea, d’Artmagnètic; M.A.R.I.L.U.L.A, de La Lula Producccions i Locus Amoenus d’Atresbandes han estat els 5 espectacles finalistes que s’han pogut veure durant el mes d’abril en equipaments de Valls, Vic, Tàrrega, Calldetenes i Berga, respectivament. Cadascuna d’aquestes obres s’ha emportat 900 euros.

 

Millor actriu, Mònica Glaenzel; millor actor, Ton Gras

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha concedit, en aquesta edició del certamen els premis a millor actriu i  millor actor de les obres finalistes.

Així, l’actriu Mònica Glaenzel, protagonista en solitari de l’espectacle M.A.R.I.L.U.L.A, de La Lula Produccions, ha estat guardonada amb el premi a millor actriu. I l’actor Ton Gras, de l’espectacle MedeaMaterialMedea, de la companyia Artmagnètic, ha obtingut el premi a millor actor.

 

El Premi homenatja a Jordi Banacolocha i al Centre de Normalització Lingüística d’Osona

A més dels guardons a millor espectacle, millor actriu i millor actor, el Premi BBVA de Teatre també ha volgut homenatjar l’actor català Jordi Banacolocha, en reconeixement a la seva trajectòria professional.

I, per altra banda, també  s‘ha dedicat un reconeixement  al Centre de Normalització Lingüística d’Osona,  per utilitzar el teatre com a eina d’integració social a través de les parelles lingüístiques.  

La gala de la 15a edició del Premi BBVA de Teatre ha estat presidida pel conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell. Presentada pel periodista Xescu Tàpies, ha comptat amb les actuacions del cantant Guillem Roma i de Circ Pistolet, companyia guanyadora del Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ 2014.

 

Sobre el Premi BBVA de Teatre

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals.

El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, el premi s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents. Actualment, està convocat i promogut per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA.

L’espectacle guanyador del Premi BBVA de Teatre 2014 fou Harket [Protocolo] de la companyia PanicMap.