La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX participen un any més a La Setmana del Llibre en Català

  • Es presentarà la novel·la Les darreres paraules, de Carme Riera, guardonada amb el 36è Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana , i editada per Edicions 62.
  • Es podrà conversar amb els darrers guanyadors del Premi BBVA Sant Joan.
  • Durant La Setmana es podrà participar en el concurs “36 anys d’història” i guanyar un lot de llibres.
  • La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX faciliten a les biblioteques l’adquisició de llibres de La Setmana

 

La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA CX participen un any més a La Setmana del Llibre en Català, que tindrà lloc del 2 al 11 de setembre a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona. En aquest esdeveniment literari s’oferiran un seguit de propostes destinades al foment de la lectura i l’escriptura en llengua catalana.

D’entre aquestes activitats, destaca la presentació de l’última novel·la guanyadora del 36è Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana, Les darreres paraules, de Carme Riera, el 9 de setembre de 19.30 a 20.30 h a l’escenari 2.

L’acte estarà presentat per la periodista Anna Guitart i comptarà amb la presencia de l’autora i amb la lectura de fragments de l’obra a càrrec de Mingo Ràfols i la veu i música de Marta Elka i Toni Pastor.

La novel·la desvetlla, en unes suposades memòries, les vivències familiars, sentimentals i polítiques d’una personalitat extraordinària, l’arxiduc Lluís Salvador d’Habsburg, que, tot i pertànyer a la Casa Imperial més important d’Europa, visqué allunyat dels convencionalismes. Publicada per Edicions 62, és una de les novetats editorials més esperades de la temporada. La presentació és oberta a tot el públic.

Altres autors guanyadors del Premi BBVA Sant Joan en edicions anteriors i que participen en el cicle de xerrades sobre literatura i valors “Avui també és Sant Joan” també seran presents el dia 9 a les 11.30h. En concret, es confirma la presència de: Melcior Comes, Ada Castells, Jordi Coca i Andreu Martín i també les psicòlogues Núria Vendrell, Anna R. Ximenos i Pilar Arlàndiz.

 

Concurs “36 anys d’història”

Coincidint amb La Setmana del Llibre en Català, els assistents podran participar al concurs “36 anys d’història”.

Participar és molt senzill. Només s’ha d’agafar una de les butlletes i respondre a les preguntes sobre el Premi BBVA Sant Joan, tot consultant la informació que es trobarà a les torretes situades al recinte, al costat dels escenaris centrals.

Finalment, caldrà omplir les dades personals, i dipositar la butlleta a la bústia de la torreta. El guanyador rebrà un lot dels darrers llibres guanyadors del Premi BBVA Sant Joan.

El sorteig es realitzarà el dia 15 de setembre a Sabadell. Participaran només les butlletes dipositades a l’urna de l’espai Premi BBVA Sant Joan que hagin respost les preguntes correctament i que continguin les dades personals del participant. La Fundació Antigues Caixes Catalanes es posarà en contacte amb el guanyador.

 

La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX faciliten a les biblioteques l’adquisició de llibres a La Setmana

La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX ajudaran econòmicament, un any més, a les biblioteques públiques perquè puguin adquirir nous llibres a La Setmana i així poder ampliar i renovar els fons de què disposen. Gràcies al suport de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX, les biblioteques Punt Jove de Jesús de Tortosa, Ramón Vinyes i Cluet de Berga, i Joan Duch de Juneda, podran comprar els llibres que considerin a les diverses parades.

La trobada entre les Empreses Amigues i les biblioteques públiques tindrà lloc el 6 de setembre a les 17 h al recinte de La Setmana, dins de la programació prevista.