‘Iran: teaching among the nomads’ guanya el 38è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló

Un professor iranià tanca la porta de l’aula per viatjar amb un grup de nòmades i seguir fent classe als més petits durant la transhumància. Iran: teaching among the nomads és la gran vencedora del 38è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló. El film dirigit pel francès Louis Meunier s’ha endut el Gran Premi Vila de Torelló i Flor de Neu d’Or. 

Cholitas ha rebut el segon guardó. Jaime Murciego i Pablo Iraburu han guanyat el premi BBVA i Flor de Neu de Plata a la millor pel·lícula de muntanya, en la qual un grup de dones indígenes bolivianes escalen la muntanya més alta d’Amèrica, l’Aconcagua.

Mira les pel·lícules guanyadores!

I un clàssic del Festival, Pavol Barabas. Everest – The Hard Way ha guanyat el premi F.E.D.M.E. del jurat i Salto is the King, l’altre film que porta la seva firma, s’ha endut el reconeixement a la millor pel·lícula d’esports de muntanya amb el premi Grandvalira. 

El dilema dels sherpes davant l’oferta d’uns alpinistes occidentals, The Wall of Shadows, d’Eliza Kubarska, ha guanyat dos guardons: el premi Quadpack Foundation al millor film de cultura de muntanya i el premi F.E.E.C. a la millor fotografia. 

I el premi Boreal al millor guió és per a Ocean to Sky. Michael Dillon ha tornat (telemàticament) al Festival per recordar com el 1992 va guanyar la Flor de Neu d’Or amb el film més premiat de la història del cinema de muntanya, Everest – Sea to Summit.

El premi Cervesa del Montseny se l’ha endut la francesa Made in voyage, de Wiley Kaupas i Joey Schusler. I Kinnaur Himalaya, de l’italià Emanuele Confortin, ha guanyat el premi Mountain Wilderness per haver estat la que millor ressalta la defensa de la natura.