Es lliuren a Vila-seca els guardons de la quarta edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual

 • Els millors joves talents musicals de Catalunya han mostrat el seu talent a l’Escola i Conservatori de Música de Vila-seca el 6 i 7 d’abril de 2019.
 • Han participat 104 alumnes prèviament seleccionats per 21 Conservatoris Professionals, Centres Autoritzats de Grau Professional i Centres Integrats de tot Catalunya.
 • El Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX i compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya.

 

Els millors 104 estudiants de música d’arreu de Catalunya han participat a la quarta edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual que s’ha celebrat a l’Escola i Conservatori de Música de Vila-seca.

Aquest Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, i té com a objectiu potenciar la formació musical dels joves músics estudiants per a facilitar que puguin dedicar-se professionalment a la música. Compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya.

Forma part dels 9 Premis culturals que la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, porta a terme en temàtiques tan diverses com la literatura, el teatre, la música de cambra, el dibuix i la pintura, el circ i el cinema de muntanya amb l’objectiu d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya.

 

S’han concedit 3 premis al Talent Individual i 3 mencions especials

S’han concedit 3 premis al Talent Individual i atenent a l’elevat nivell de les seves interpretacions, el jurat ha decidit atorgar 3 mencions especials.

Els Premis al Talent Individual són, en funció de cada categoria:

 1. Categoria Aleví: 500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…El guanyador ha estat Luis Molinero Zaragoza, arpa, del Centre Professional del Conservatori del Liceu.
 2. Categoria Júnior: 1.000 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…La guanyadora ha estat Mar Gimferrer Girbal, violoncel, de l’IEA Oriol Martorell de Barcelona.
 3. Categoria Jove: 1.500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…El guanyador ha estat Carles Díaz Morros, piano, del Conservatori Professional de Música de Badalona.

Les mencions especials són:

 1. Categoria Aleví: 200 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…El guanyador ha estat David Rebull Chavarria, violoncel, del Centre Professional de Música La Lira Ampostina.
 2. Categoria Júnior: 300 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…La guanyadora ha estat Dai Mar López Monterde, violí, l’IEA Oriol Martorell de Barcelona.
 3. Categoria Jove: 400 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures… El guanyador ha estat Pol Cabrera Plaza, saxòfon, del Conservatori Municipal de Música de Terrassa.

El jurat ha estat format per professionals de reconegut prestigi en el món musical, entre els quals destaquem els noms dels membres de la fase final: Manel Valdivieso, Gerard Claret, Jordi Camell, Peter Thiemann, Xavier Castillo i Dolors Cano.

 

S’han concedit 6 premis ACCat

Donada l’elevada qualitat de les interpretacions, el jurat ha decidit concedir 6 Premis ACCat a la millor interpretació d’una obra de compositor català, consistent en 6 lots de partitures valorats en 100 euros.

Aquests guardons han anat a alumnes del Conservatori Municipal de Música de Terrassa, de l’IEA Oriol Martorell de Barcelona, del Conservatori Professional de Música de Badalona, del Conservatori Municipal de Música de Barcelona i del Centre Professional del Conservatori del Liceu.

 

Èxit de participació amb 104 estudiants de 21 centres

104 estudiants de 21 centres de grau professional de música han participat en la quarta edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual. Per categories d’edat s’han presentat:

 1. 38 participants Categoria Aleví (fins a 14 anys, 16 anys per l’especialitat de cant)
 2. 34 Categoria Júnior (entre 15 i 16 anys, 18 anys per l’especialitat de cant)
 3. 32 Categoria Jove (entre 17 i 19 anys, 21 anys per l’especialitat de cant)

Per províncies, 72 participants han vingut de la província de Barcelona, 27 de Tarragona, 3 de Lleida i 2 de Girona.

Gairebé totes les especialitats d’instruments han estat representades en el Premi (piano, instruments de corda, de vent, guitarra, cant, percussió, acordió, arpa..).

Els participants han tingut les proves eliminatòries el dissabte 6 d’abril i a darrera hora s’han conegut els 18 finalistes, que han passat a la prova final que s’ha desenvolupat el diumenge 7 d’abril al matí.

 

Acte previ d’inauguració del Premi

El dijous 4 d’abril a les 20.30 h, va tenir lloc a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca l’acte d’inauguració d’aquesta edició del Premi, amb una xerrada a l’entorn del talent musical: “La formació del músic. Entre el talent i la perseverança” a càrrec de Joaquim Garrigosa.

També va comptar amb l’actuació de l’Orquestra Händel, formada per joves músics del propi conservatori i dirigida per Rafel Fabregat.

 

Acte de lliurament de premis a l’Auditori Josep Carreras

Els Premis s’han concedit el diumenge 7 d’abril de 2019 a les 18 h, en un acte que ha tingut lloc a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca.

L’acte ha estat presentat per Xavier Graset, periodista molt vinculat a Vila-seca.

Ha comptat amb l’actuació musical del trio de jazz contemporani Triangle, format per Joan Claver (piano), Xavi Reija (bateria) i Artemi Agràs (contrabaix), que ens ha ofert temes originals, en format de piano trio, amb una sonoritat actual i un directe fresc i contundent.

Han assistit l’Alcalde de Vila-seca, Sr. Josep Poblet, el president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Sr. Jaume Ribera, el director de la zona Tarragona de BBVA, Sr. Daniel Gómez, el president de l’Associació de Conservatoris de Catalunya, Sr. Víctor Santapau i el president del Patronat Municipal de Música de Vila-seca, el Sr. Josep M. Pujals, a més dels membres del jurat, professors, alumnes i familiars.

 

Sobre la Fundació Antigues Caixes Catalanes

La majoria d’accions culturals i socials que porta a terme la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), continuadora de les obres socials de les antigues caixes d’estalvi, es realitzen en col•laboració amb BBVA CX i entitats del territori.

Entre els seus objectius està la de realitzar iniciatives socials i culturals dirigides a promoure el progrés humà, educatiu i cultural, tot suscitant una consciència ciutadana, participativa, compartida i responsable que impliqui persones i institucions.

Actualment convoca 9 premis culturals en temàtiques tan diverses com la literatura, el teatre, la música, el dibuix i la pintura, el circ, el cinema de muntanya i l’associacionisme cultural, amb l’objectiu d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya.

 

Sobre l’Associació de Conservatoris de Catalunya

L’Associació de Conservatoris de Catalunya (ACCat) agrupa els Conservatoris i Centres Professionals de Música de Catalunya. Són els únics centres educatius  que  preparen els estudiants de música mitjançant uns estudis reglats  per a l’accés als ensenyaments superiors, i  també els únics centres de Catalunya que poden atorgar el Títol Professional de Música.

Aquests centres, que compten amb grans professionals del món musical i pedagògic, imparteixen una formació de qualitat. El resultat d’aquestes fàbriques de talent es pot visualitzar als pòdiums de concursos nacionals i internacionals, a les plantilles d’orquestres d’arreu i amb la projecció internacional de grans músics catalans, tots ells forjats als centres de grau professionals que integren l’Associació de Conservatoris de Catalunya.