Es convoca el Premi CoronaCultura, un reconeixement per a propostes culturals generades pel COVID-19

  • El Premi s’adreça a empreses, entitats, equipaments i professionals que han generat noves propostes culturals o han incorporat nous plantejaments a la seva activitat
  • Les propostes poden presentar-se fins al 30 de setembre
  • El Premi CoronaCultura està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA

 

La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA han posat en marxa el Premi CoronaCultura amb l’objectiu de reconèixer aquelles entitats, pimes,  equipaments i professionals que han generat accions culturals de nova creació o adaptades a la nova situació generada pel Covid-19, i que s’hagin iniciat entre el 14 de març i el 30 de setembre.  

Les propostes poden ser dels àmbits de la música, les arts escèniques, la literatura, el cinema i les arts visuals, i l’àmbit d’actuació ha de ser Catalunya.

“El sector cultural ha estat un dels principals impulsors d’activitats en temps de confinament i continua reinventant-se amb noves formes de fer arribar la cultura a la societat, quan mes ho necessitava. Aquest Premi vol reconèixer aquelles entitats, equipaments i professionals que de forma original i innovadora han treballat per fer propostes de qualitat”, explica Belén Latorre, directora de la Fundació Antigues Caixes Catalanes. 

 

Com participar-hi

Per participar-hi cal emplenar el formulari que es troba a la web de la Fundació Antigues Caixes Catalanes (www.fcaixescatalanes.cat) i accedir a l’apartat d’inscripció que es troba a la pàgina del Premi CoronaCultura.

Caldrà adjuntar un dossier presentació de la proposta, que inclogui la descripció i els objectius del projecte. 

La data límit de presentació de les propostes és el 30 de setembre de 2020.

 

Premis

Entre totes les propostes presentades s’atorgaran tres premis: un primer premi valorat en 5.000 euros, un segon premi, en 3.000 euros, i un tercer premi, en 2.000 euros.

La difusió dels guanyadors/res es farà pública a través de la pàgina web i xarxes socials de la FACC.

 

El jurat, valoració de les candidatures i veredicte

El jurat està format per cinc persones de reconegut prestigi en l’àmbit cultural:

  • Joan Oller, director del Palau de la Música
  • Àlex Casanovas, actor i President de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (Aadpc)
  • Maite Esteve, directora de la Fundació Catalunya Cultura
  • Pepe Zapata, director del TRESC
  • Esther Vera, directora del Diari Ara

Per a la valoració de les candidatures, el jurat tindrà en compte l’originalitat, la innovació, l’impacte cultural, social i educatiu, i la capacitat d’adaptació a la nova situació generada pel Covid-19.