Es concedeixen els premis de la 43a edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar

• S’han repartit 61 premis a nens i nenes de 182 escoles de tot Catalunya
• L’acte de lliurament de premis va tenir lloc diumenge 26 de maig a La Factoria Cultural de Terrassa
• El concurs està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA

 

El passat diumenge 26 de maig va tenir lloc a La Factoria Cultural de Terrassa l’acte de lliurament de premis de la 43a edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar que convoca i promou la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA.

 

Al Concurs, que s’adreça a alumnes de primària i centres d’educació  especial d’arreu de Catalunya, s’han presentant 182 escoles de tot el territori català, procedents de 118 poblacions d’arreu de Catalunya (94 de la província de Barcelona, 15 de Girona, 37 de Lleida i 36 de Tarragona).

 

La població amb més escoles participants ha estat Terrassa, seguida de Barcelona, Lleida, Sabadell, Tarragona, Reus, Rubí, Sant Boi de Llobregat i Santa Perpètua de la Mogoda.

 

Finalment, s’han repartit 61 premis entre primers, segons i tercers en les dues categories establertes d’alumnes entre 6 i 12 anys (una per als cursos de 1r, 2n i 3r de primària, i l’altra, per als cursos de 4t, 5è i 6è). 36 premis a escoles de primària i 25 accèssits procedents de centres d’educació especial.

 

Els dibuixos presentats han estat prèviament seleccionats per les escoles. El jurat d’aquesta edició ha estat format per representants de la Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat, de l’Escola d’Art d’Olot, de l’Escola Municipal d’Art de Terrassa, d’Editorial Mediterrània i un il·lustrador professional.

 

Els nens guanyadors han obtingut com a premis el diploma acreditatiu, un pack de dibuix i pintura, i el llibre il·lustrat del concurs amb els dibuixos premiats.

 

Sobre l’acte. Espectacle El Gegant vol ser mariner, de la companyia Jaume Ibars

A banda del lliurament de premis, els assistents, nens, familiars i mestres, han pogut gaudir prèviament de l’espectacle familiar musical El Gegant vol ser mariner, de la companyia Jaume Ibars.

 

“Seguint el somni de conèixer el mar, el Gegant, descobreix un secret molt amagat. Per aconseguir trobar el misteriós tresor coneix diferents amigues molt especials, que l’ajudaran a complir la seva missió:  Salvar el fons marí!!”

 

L’espectacle ha sensibilitzat i conscienciat a la mainada i als adults de la necessitat de canviar hàbits de consum i de vida per prevenir el canvi climàtic i afavorir els ecosistemes marins De caire participatiu, tota la família gaudirà cantant i escoltant les cançons originals composades pel Pol Aumedes i en Jaume Ibars.

 

A l’acte han assistit el president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Jaume Ribera, la directora del Centre de Banca de Clients de BBVA a Terrassa, Verònica Fernández, i Joan Salvador, tinent d’alcalde i regidor d’educació de l’Ajuntament de Terrassa.

 

Segons Jaume Ribera, “el fet que treballin els contes a les escoles, guanyin o no un premi, per a nosaltres ja és un motiu per continuar-lo impulsant. Si a més a més, el fet de ser premiats els ajuda a motivar-se i desenvolupar el seu talent, haurem complert els nostres objectius.”.

 

La directora del Centre de Banca de Clients de BBVA a Terrassa, Verònica Fernández, va afirmar que “donar suport a aquest concurs és una mostra del nostre compromís amb l’educació en valors i amb la cultura, i una aposta pel talent i la creativitat dels més joves”.

 

També van assistir tots els nens i nenes premiats amb els seus familiars i professors, que van venir procedents de diverses poblacions de Catalunya.

 

Els treballs premiats han servit per il·lustrar un nou llibre de la col·lecció “Concurs de dibuix escolar”.

 

L’arbre de la vida i altres contes per cuidar el planeta ha estat el títol de la 43a edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar. Sis contes, escrits per Júlia Prunés, escriptora especialitzada en educació emocional, que per tercer any consecutiu s’han alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que l’Organització de les Nacions Unides ens proposa assolir per transformar el món i preservar el planeta.

 

El concurs té per objectiu servir d’estímul per a desenvolupar les habilitats i capacitats dels alumnes de primària i d’educació especial en l’àmbit del dibuix i la il·lustració, així com per fomentar la lectura en català mentre es treballa l’educació emocional i el respecte al medi ambient.

 

Amb aquesta iniciativa, els mestres han pogut treballar els contes al centre docent des de vessants tan diverses com la plàstica, la llengua catalana i els valors socials i cívics.

 

Al blog www.contesperaprendreaser.blogspot.com s’han pogut trobar materials i recursos proposats per treballar-los a l’aula.

 

Convoca i organitza:                                                            Amb el suport de:

                                                     

 

Col·laboren:

Logo LaFACT