El Premi BBVA de Teatre 2018 presenta les seves obres finalistes

Els 6 espectacles finalistes són Barbes de balena, d’Els Pirates Teatre; Wohnwagen, del Col·lectiu VVAA; Not a moment too soon, de Thorus Arts; Alpenstockde la companyia Obskené; Amanda T, de la companyia Àlex Mañas i En Cursiva i #Lifespoiler, de Flyhard Produccions.

  • El millor espectacle teatral serà guardonat amb una gira per Catalunya en diferents teatres, incloent la participació al Festival Temporada Alta 2018, valorada en 20.000 euros.
  • Les obres finalistes es podran veure en quatre caps de setmana del mes d’abril a Valls, Torroella de Montgrí, Calldetenes, Tàrrega, Martorell i Manlleu. L’espectacle guanyador es farà públic al 14 de maig, en la gala final que tindrà lloc a L’Atlàntida de Vic.

 

Desembre, 2018.- Barbes de balena, de Els Pirates Teatre; Wohnwagen, del Col·lectiu VVAA; Not a moment too soon, de Thorus Arts; Alpenstockde la companyia Obskené; Amanda T, de la companyia Àlex Mañas i En Cursiva i #Lifespoiler, de Flyhard Produccions són les 6 obres finalistes del Premi BBVA de Teatre 2018, que s’han donat a conèixer aquest dimarts al matí. El jurat del Premi BBVA de Teatre 2018 ha valorat “la varietat i originalitat de les més de 80 propostes presentades”, provinents de companyies d’arreu de Catalunya. Finalment, el jurat s’ha decidit per aquestes sis obres per “la seva qualitat i perquè representen temàtiques molt diverses i originals”.

Durant el mes d’abril, aquestes 6 obres finalistes pujaran a l’escenari dels teatres de Valls, Torroella de Montgrí, Calldetenes, Tàrrega, Martorell i Manlleu.

-Dissabte, 7 d’abril: Teatre Principal de Valls. Barbes de balena, de Els Pirates Teatre.

Veure teaser Barbes de Balena 

-Diumenge, 8 d’abril: Espai Ter de Torroella de Montgrí. Wohnwagen, del Col·lectiu VVAA . 

Veure teaser Wohwagen

-Dissabte, 14 d’abril: Auditori Teatre de Calldetenes. Not a moment too soon, de la companyia Thorus Arts. 

Veure teaser Not a moment too soon

-Divendres, 20 d’abril: Teatre Ateneu de Tàrrega, Alpenstockde la companyia Obskené. 

Veure teaser Alpenstock

-Divendres, 27 d’abril: El Foment de Martorell. Amanda T, de la companyia Àlex Mañas i En Cursiva. 

Veure teaser Amanda T

-Dissabte, 28 d’abril: Espai Rusiñol de Manlleu, #Lifespoiler, de Flyhard Produccions. 

Veure teaser #Lifespoiler

El Premi BBVA de Teatre 2018 està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA CX. Compte amb la col·laboració de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AAPC) i de la Fundació Antiga Caixa Manlleu. El guardó té per objectiu donar suport a la creació teatral i incentivar l’ofici teatral. La 18a edició d’aquest certamen continua amb la voluntat de donar una dimensió de país al guardó, portant els  espectacles finalistes i el guanyador a diversos escenaris de tot Catalunya.

 

Una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros

El Premi BBVA de Teatre al millor espectacle és una gira per Catalunya, valorada en 20.000 euros, que consisteix en sis representacions a diverses sales del territori, incloent-hi la participació al Festival Temporada Alta 2018.

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) atorgarà una menció especial a la millor actriu i al millor actor de les obres finalistes. Les cinc obres finalistes no premiades com a millor espectacle teatral percebran 1.000 euros de premi.

Serà el 14 de maig de 2018 quan tindrà lloc la gala final a L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, on es donarà a conèixer l’obra guanyadora del Premi BBVA de Teatre 2018.

Així mateix, en el marc de l’acte es tornarà a fer un reconeixement especial a una trajectòria professional i a una entitat catalana que dediqui els seus esforços al teatre social.

Un jurat format per professionals de les arts escèniques

El jurat d’aquesta 18a edició està format per cinc professionals de renom del món del teatre del nostre país: la directora d’escena, Marta Gil, com a representant del Festival Temporada Alta, Laura Iglesias, el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer, l’actor i membre de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, Ferran Lahoz, i l’actor i director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

 

Sobre el Premi BBVA de Teatre

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals.

El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents.

Forma part del conjunt de Premis que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX porten a terme en temàtiques tan diverses com la literatura, el dibuix i la pintura, el circ, el cinema de muntanya i la música amb l’objectiu d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya.

Des del 2013, el Premi és impulsat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, i s’adreça a companyies residents a Catalunya. El nombre de propostes presentades s’ha anat incrementant al llarg dels darrers anys, així com la dotació del premi i les representacions de les obres finalistes i de la guanyadora arreu de Catalunya.  El 2017, es van presentar 60 propostes procedents de companyies de diversos punts de Catalunya. L’Empestat, de la companyia Indi Gest, en va ser la guanyadora

 

L’empestat ha començat la seva gira

L’espectacle guanyador de l’anterior edició del Premi BBVA de Teatre 2017, L’empestat, de la companyia Indi Gest, obra de Jordi Oriol i dirigida per Xavier Albertí,  ha començat aquest desembre la seva gira per Catalunya. Els dies 1, 2 i 3 de desembre s’ha pogut veure al Teatre de l’Aurora d’Igualada; el 6 s’ha vist en el marc del Festival Temporada Alta i al llarg del 2018 es representarà a L’Atlàntida de Vic i a altres espais.