Concedits els premis del Concurs BBVA de Dibuix Escolar 2018

  • 47 premis, d’entre 1.848 dibuixos seleccionats procedents de 154 escoles catalanes
  • Han participat alumnes de primària i d’educació especial de tot Catalunya
  • El concurs està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA CX
  • L’acte de lliurament de premis ha tingut lloc el 5 de maig al Centre Cultural Terrassa

 

Alumnes de primària i d’educació especial d’escoles d’arreu de Catalunya han participat en la 37a edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar, que té la finalitat de contribuir a desenvolupar habilitats i capacitats dels infants en el camp del dibuix i la il·lustració, i fomentar, a la vegada, el interès per la lectura. Els treballs premiats serveixen per il·lustrar un nou llibre de contes de la col·lecció “Concurs de Dibuix Escolar”.

El concurs és un dels 9 premis culturals que impulsa la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA CX.

 

Seleccionats 1.848 dibuixos per a la fase final

En aquesta edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar, han participat 154 escoles de tot el territori català (18 escoles més que l’edició anterior), procedents de 97 poblacions d’arreu de Catalunya (38 de la província de Barcelona, 4 de Girona, 28 de Lleida i 27 de Tarragona), amb 1.848 dibuixos. 11 d’aquestes escoles són d’educació especial. 

Dels dibuixos realitzats pels alumnes participants, se n’han seleccionat 1.848, en un procés que han dut a terme les pròpies escoles.

Aquests dibuixos han entrat en la fase final del concurs, i han estat valorats per un jurat compost per un representant de la Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis d’Olesa de Montserrat, un representant de l’Escola d’Art d’Olot, un representant de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, un representant de l’Escola Municipal d’Art de Terrassa, un representant de l’Editorial Mediterrània, i un representant de la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX.

 

47 premis per a les diferents categories

En total, s’han concedit 47 premis, entre primers, segons i tercers en les dues categories establertes d’alumnes entre 6 i 12 anys (una per als cursos de 1r, 2n i 3r de primària, i l’altra, per als cursos de 4t, 5è i 6è). 11 dels quals han estat accèssits procedents de centres d’educació especial.

Els nens guanyadors han obtingut com a premis el diploma acreditatiu, un pack de dibuix i pintura, i el llibre il·lustrat del concurs amb els dibuixos premiats.

Les escoles guanyadores obtenen un premi en funció dels reconeixements obtinguts i per la tasca pedagògica realitzada.

 

Lliurament de premis al Centre Cultural Terrassa

L’acte de lliurament de premis es va celebrar el dissabte 5 de maig al Centre Cultural Terrassa, de la Fundació Antiga Caixa Terrassa. La sessió va comptar amb l’assistència de l’Alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, Sr. Alfredo Vega, el president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Sr. Jaume Ribera, i el Director de Banca Privada de BBVA, Sr. Sergio Carrasco. 

També tots els nens i nenes premiats amb els seus familiars i professors, que van venir procedents de diverses poblacions de Catalunya.

Els treballs premiats han servit per il·lustrar un nou llibre de la col·lecció “Concurs de dibuix escolar”. Així mateix, entre el 5 i 9 de maig, els dibuixos guanyadors estaran exposats al públic en el vestíbul del Centre Cultural, i posteriorment s’exposaran a espais de la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA CX.

 

Sis contes de convivència

En aquest 37è concurs, els escolars s’han hagut d’inspirar en sis contes de convivència, que ens parlen de diversitat i discriminació, de prejudicis i de com salvar-los per viure en un món més just i solidari. Els podeu consultar al web www.fcaixescatalanes.cat.

Cada conte presenta una o més competències emocionals, i han estat escrits per Júlia Prunés Massaguer, escriptora especialitzada en educació emocional.

Amb aquesta iniciativa, els mestres han pogut treballar els contes al centre docent des de vessants tan diverses com la plàstica, la llengua catalana i els valors socials i cívics.

Al blog www.contesperaprendreaser.blogspot.com s’han pogut trobar materials i recursos proposats per treballar-los a l’aula.