BBVA CX i la FACC donen suport a 32 projectes socials triats pels empleats del banc a Catalunya

  • El conjunt de projectes beneficiarà gairebé 40.000 persones a Catalunya
  • El director territorial de BBVA, Christian Terribas, i el president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), Jaume Ribera, han posat en valor la tasca de les entitats guanyadores i han agraït la participació i implicació dels empleats del banc a Catalunya
  • Els ajuts resulten de la cinquena edició del programa ‘Territoris Solidaris’

 

BBVA CX ha tancat la 5ª edició del programa Territoris Solidaris que dóna ajut econòmic a projectes d’entitats socials proposades pels propis empleats. Enguany són 32 les entitats beneficiàries a Catalunya, triades entre els gairebé 90 projectes presentats a votació, que rebran una dotació total de 300.000 euros. Les iniciatives premiades, han estat guardonades a les seus territorials del banc a Catalunya, ubicades a Barcelona i Terrassa.

La cinquena edició de Territoris Solidaris de BBVA CX es va posar en marxa amb una dotació total de 1,65 milions d’euros per al conjunt d’Espanya. Per tal d’arribar a tots els àmbits geogràfics i atendre al major nombre de beneficiaris, totes les províncies a Espanya compten amb almenys un projecte seleccionat i cada un d’ells és premiat amb un màxim de 10.000 euros.

Durant la primera fase, els empleats van proposar entitats del seu entorn i es van convertir en padrins i padrines dels seus projectes. Posteriorment, en la fase de votació, van fer campanya per aconseguir el major nombre de vots d’empleats, pre-jubilats i jubilats de BBVA CX. Christian Terribas, director territorial de BBVA ha destacat que “la implicació dels empleats es converteix en una de les qualitats més destacades del programa”. Gràcies a ells, tiraran endavant 176 projectes a l’Estat, entre els quals els 32 de Catalunya. Terribas ha afegit que “les màximes aspiracions del programa són proximitat i compromís” i que aquestes estan presents des del primer moment i els empleats les fan seves en viure l’experiència de formar-ne part del procés.

Per la seva banda, Jaume Ribera, president de la FACC, ha assenyalat que “la col·laboració d’ambdues entitats en aquest programa mostra la voluntat de continuar amb els ajuts que les antigues caixes oferien a entitats catalanes a través de les obres socials”. Ribera i Terribas han expressat el seu reconeixement públic cap a les entitats socials per la gran tasca que duen a terme i s’han mostrat orgullosos que, gràcies a programes com Territoris Solidaris, els seus projectes es facin realitat.

 

40.000 beneficiaris en projectes locals

Dels gairebé 90 projectes que es van presentar inicialment, els empleats de BBVA CX a Catalunya n’han triat 32, que rebran el suport del banc. El conjunt de projectes a Catalunya beneficiaran gairebé 40.000 persones.

Pel que fa als àmbits d’actuació dels projectes, un 34% desenvolupen activitats en el camp de la infància i la joventut, un altre 34% en l’assistència a persones amb discapacitat, i un 25% a l’atenció a malalts i familiars.

Un dels principals objectius de ‘Territoris Solidaris’ és afavorir el suport a iniciatives presentades per entitats locals d’àmbit social. En el cas de Catalunya, gairebé el 80% de les organitzacions triades són d’àmbit local o regional.

Pel que fa a la distribució territorial, més del 65% són de la província de Barcelona, gairebé el 19% de Girona, el 13% a Lleida i el 3% restant a Tarragona.

 

Cinquena edició del programa

Al llarg de les 5 edicions de Territoris Solidaris, BBVA ha destinat més de 8,5 milions d’euros a ajudar més de 900 entitats a tirar endavant els seus projectes. Aproximadament, la meitat dels empleats del banc participen a través de les votacions i, el més, important, els projectes han beneficiat gairebé 4,5 milions de persones.

La auditora Ernst&Young ha estat l’encarregada de revisar tota la documentació de les organitzacions no lucratives participants per garantir que es compleixen les bases del concurs, que es poden consultar al web: www.terriotoriosolidariobbva.com.