Arrenca la 6a edició del Cicle BBVA de Cinema de Muntanya amb les millors pel·lícules

  • Dues de les millors pel·lícules premiades al 36è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló es projectaran a 20 poblacions d’arreu de Catalunya.
  • Al 2018, 2.100 persones van gaudir del Cicle BBVA de Cinema de Muntanya a través de diversos equipaments i centres excursionistes.
  • El cicle està organitzat per la Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló i la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX.

 

El Cicle BBVA de Cinema de Muntanya té per objectiu acostar el Festival a diverses poblacions de Catalunya i fomentar els valors del coneixement i el respecte per la muntanya. Està coorganitzat per la Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló i la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, en col·laboració amb els centres excursionistes de Catalunya.

Enguany, se celebra la sisena edició del Cicle que arribarà a 20 poblacions d’arreu de Catalunya amb la projecció de dues de les pel·lícules guardonades al Festival.

Les pel·lícules es projectaran a Vilafranca del Penedès, Granollers, Igualada, Girona, Terrassa, Reus, Solsona, Sabadell, Cervera, Balaguer, Valls, Olot, Avinyó, Tiana, Mataró, La Garriga i Malgrat de Mar. Podeu consultar la programació al web www.torellomountainfilm.cat o a www.fcaixescatalanes.cat.

 

L’ascensió del Mount Kennedy i les emocions de la muntanya, les propostes d’enguany

Per a les projeccions de la sisena edició han estat escollides dues de les pel·lícules guardonades al 36è Festival BBVA de Cinema de Muntanya.

PROGRAMA A

RETURN TO MOUNT KENNEDY

Eric Becker. EUA. 2018. 80′

GRAN PREMI 2018 i Premi BOREAL al millor guió

El 1965 Jim Whittaker, primer americà al cim de l’Everest, va escalar per primera vegada un cim remot del Yukon, més tard anomenat Mt. Kennedy en honor del president dels Estats Units. En aquella primera ascensió hi va participar Robert Kennedy, germà del president i també assassinat. Els fills dels dos protagonistes intentaran reviure l’ascensió dels pares en un documental sobre l’amistat, els drets humans, el medi ambient i l’aventura.

 

PROGRAMA B

THIS MOUNTAIN LIFE

Grant Baldwin. Canadà. 2018. 77′

Premi BBVA al millor film de Muntanya 2018 i Premi FEEC a la millor fotografia

Les emocions que provoquen els paisatges muntanyencs és universal i no tenen en compte edat, gènere, professió o el bagatge personal. La Martina i la seva mare Tania, de 60 anys, s’embarquen en una aventura de 6 mesos i 2300 km fins a Alaska a través de les muntanyes. Una congregació de monges, un fotògraf enterrat per una allau, un apassionat alpinista, un artista de la neu o una parella que hi viu des de fa 50 anys, què porta a tota aquesta gent a sacrificar-ho tot per viure enmig de les muntanyes?

 

Sobre el Festival BBVA de Cinema de Muntanya

El Festival BBVA de Cinema de Muntanya es troba entre els més prestigiosos del món en el seu sector. Des del 1983, posa en competició anualment els millors films a nivell mundial sobre la muntanya i la natura, i reuneix a Torelló destacats especialistes del gènere i milers d’espectadors cada any.

El Festival se celebra al mes de novembre a Torelló.