Alumnes i exalumnes d’UniversiMÉS podran participar aquest curs en una edició especial del programa

Manresa, 27 de novembre de 2020.- El Centre Internacional de Formació Contínua del campus Manresa de la UVic-UCC impartirà aquest curs 2020-2021 un programa de formació contínua adreçat als alumnes i exalumnes d’UniversiMés. UniversiMés es va posar en marxa l’any 2016 com el primer programa formatiu a nivell estatal destinat a fer que persones amb diversitat intel•lectual tinguessin l’oportunitat d’integrar-se a la universitat per ampliar els seus coneixements culturals i socials. El curs passat, la quarta edició del programa es va veure afectada per les restriccions derivades de la CoViD-19, que també han tingut com a conseqüència que aquest any 2020-2021 no s’hagi pogut reprendre amb normalitat. Davant d’aquesta situació, totes les entitats i institucions implicades han optat per oferir una edició especial del programa adaptada al moment i que, a partir de l’experiència prèvia, incorpora continguts i formats nous per aprofundir en els temes que es tractaven habitualment durant el programa.

A més de donar continuïtat a la col•laboració entre UManresa, la fundació Ampans, el BBVA i la Fundació Antigues Caixes Catalanes a UniversiMés, l’alternativa al programa pretén completar i ampliar la formació rebuda per alumnes i exalumnes d’anteriors edicions, fomentar la trobada i l’intercanvi d’estudiants de les diferents promocions i mantenir la vinculació dels exalumnes amb la universitat.

Aquest nou programa es desenvoluparà entre els mesos de gener i de juny i només estarà obert a alumnes i exalumnes d’UniversiMés, que es podran inscriure de manera gratuïta a totes o a les activitats que els interessin. Hi haurà un nombre d’inscripcions limitades per a cada activitat per donar compliment a totes les mesures sanitàries derivades de la CoViD19 i tenint en compte els aforaments dels espais on es desenvolupin.


Conferències, visites i diàlegs

El nou programa ofereix tres tipus d’activitats. D’una banda, els “UniversiMecres”, que consistiran en conferències mensuals, d’una hora i mitja de durada, que es faran els dimecres a la tarda. S’hi parlarà d’identitat digital a xarxes socials, de fake news, d’aprendre a gaudir del ballet com a espectador i de l’ús de les targetes de crèdit. Sota el paraigua “Universi_Viu” es faran visites a museus i itineraris culturals al carrer del Balç, al Museu de Geologia, al Museu de la Cinteria i al modernisme manresà. I finalment, els participants en el programa podran assistir als diàlegs “Universi_Art”, que moderarà el periodista Joan Barbé i que convidaran a l’intercanvi de punts de vista entre dos creadors d’una mateixa disciplina artística. Aquests diàlegs artístics seran entre els escriptors Llorenç Capdevila i Sònia Moya, els actors Mireia Ferré i David Pintó, els músics Xavier Serrano i Rosa Ortega i els escultors Àngels Freixanet i Txema Rico.