S’obre la convocatòria del 7è Premi BBVA de Música al Talent Individual

  • Es convoca la 7a edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual. Les proves se celebraran al Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, el cap de setmana del 15 i 16 d’abril de 2023.


  • El Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA, i compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya.

 

La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA, convoca el Premi BBVA de Música al Talent Individual, que té com a objectiu potenciar la formació musical dels joves músics estudiants per a facilitar que puguin dedicar-se professionalment a la música. Compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya.

Aquest Premi és un dels premis culturals que la FACC porta a terme en temàtiques tan diverses com la literatura, el dibuix, la pintura, la música, el teatre, el cinema de muntanya i l’associacionisme cultural, amb l’objectiu d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya.

Un premi pensat per atraure els joves talents musicals de Catalunya

El Premi s’adreça a joves que cursen estudis reglats als Conservatoris Professionals, Centres Autoritzats de Grau Professional i Centres Integrats de Catalunya.

Amb l’obertura de la convocatòria, des d’avui els conservatoris presentaran a concurs els seus millors talents i les proves se celebraran al Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona el cap de setmana del 15 i 16 d’abril de 2023.

La inscripció la realitza el centre on es cursen els estudis, a través del formulari que es troba a la pàgina web  www.fcaixescatalanes.cat i finalitza l’ 1 de març de 2023.

L’expressió “Talent” es valorarà a partir d’una interpretació individual de cada un dels alumnes participants. S’han establert 3 categories segons les edats:

  1. Categoria Aleví: fins a 14 anys (16 anys per l’especialitat de cant)
  2. Categoria Júnior: fins a 16 anys (18 anys per l’especialitat de cant)
  3. Categoria Jove: fins a 19 anys (21 anys per l’especialitat de cant)

El veredicte del jurat es farà públic el mateix diumenge 16 d’abril de 2023 en un acte de lliurament de premis que tindrà lloc a l’Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de Girona (mateix edifici del Conservatori).

Dotació dels premis

Es concedirà un premi per a cada categoria i també hi podrà haver una menció especial del jurat:

  1. Categoria Aleví: 500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…En cas de menció del jurat, 200 euros
  2. Categoria Júnior: 1.000 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…En cas de menció del jurat, 300 euros
  3. Categoria Jove: 1.500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures… En cas de menció del jurat, 400 euros

També es concediran els Premis especials ACCat a la millor interpretació d’una obra d’un compositor català (màxim de 2 per categoria), consistents en un lot de partitures valorades en 100 euros.

Cada edició del Premi té com a seu un Conservatori d’una població catalana diferent on es realitzen les proves. En aquesta setena edició, que se celebrarà a Girona, es compta amb la col·laboració especial del Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona.

La darrera edició del Premi es va celebrar al Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida i hi van participar 112 alumnes de 22 centres de grau professional de música. Les anteriors edicions van ser als Conservatoris de Manresa, Vic, Liceu (Barcelona), Vila-seca i Sant Cugat.

Sobre la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA

La majoria d’accions culturals, socials i educatives que porta a terme la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), continuadora de les obres socials de les antigues Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa a Catalunya, es realitzen en col•laboració amb BBVA. 

Actualment difon la cultura a tot el territori i ajuda a la difusió dels professionals que treballen en àmbits tan diversos com la literatura, la música, la pintura i el dibuix, el teatre, el cinema de muntanya i l’associacionisme. BBVA comparteix aquests mateixos objectius i manté un acord de col•laboració amb la  FACC per a fer-los possible.

 

Sobre l’Associació de Conservatoris de Catalunya

L’Associació de Conservatoris de Catalunya (ACCat) agrupa els Conservatoris i Centres Professionals de Música de Catalunya. Són els únics centres educatius  que  preparen els estudiants de música mitjançant uns estudis reglats per a l’accés als ensenyaments superiors, i també els únics centres de Catalunya que poden atorgar el Títol Professional de Música. 

 

Aquests centres, que compten amb grans professionals del món musical i pedagògic, imparteixen una formació de qualitat. El resultat d’aquestes fàbriques de talent es pot visualitzar als pòdiums de concursos nacionals i internacionals, a les plantilles d’orquestres d’arreu i amb la projecció internacional de grans músics catalans, tots ells forjats als centres de grau professionals que integren l’Associació de Conservatoris de Catalunya.

 

Les dades

Convocatòria 7è Premi BBVA de Música al Talent Individual

 

Data límit d’inscripció per als conservatoris: 1 de març del 2023

 

Lloc proves: Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona (C/Doctor Gaspar Casal 5, 2n pis). Girona.

 

Dates: 15 i 16 d’abril de 2023 (dissabte matí i tarda i diumenge matí).

 

Acte de lliurament de premis: 16 d’abril per la tarda a Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de Girona (planta baixa del mateix edifici del Conservatori).

 

Més informació: www.fcaixescatalanes.cat i www.conservatoris.cat

 

Contacte: premitalent@gmail.com