Oberta la convocatòria del 20è Premi BBVA de Teatre

  • Les companyies poden presentar les obres registrades fins al 31 d’octubre. Al mes de desembre es donaran a conèixer les quatre obres finalistes
  • El Premi al Millor Espectacle Teatral consisteix en una gira valorada en 20.000 euros per diversos teatres de Catalunya, incloent-hi la participació al Festival Temporada Alta 2020.
  • Enguany s’incorpora una menció especial a la millor direcció
  • El Premi BBVA de Teatre està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA

 

3 d’octubre de 2019.- Les companyies de teatre residents a Catalunya ja poden presentar els seus projectes teatrals al Premi BBVA de Teatre 2020 fins el proper 31 d’octubre.

En la seva 20a edició, convocada per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA, el premi continua amb l’objectiu de donar suport a les creacions teatrals, incentivar la creativitat i l’ofici teatral, i vetllar per la difusió dels espectacles guanyadors.

El guardó compta amb la implicació de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, i la col·laboració de L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, que acull l’acte de lliurament de premis.

 

Una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros

El Premi BBVA de Teatre al Millor Espectacle Teatral és una gira per Catalunya, valorada en 20.000 euros exempts d’impostos, que consisteix en cinc representacions a diverses sales del territori, incloent-hi la participació al Festival Temporada Alta 2020.

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) atorgarà una menció especial a la millor interpretació i per primera vegada, també es reconeixerà la millor direcció.

Les tres obres finalistes no premiades percebran 1.500 euros de premi.

 

Representacions de les obres finalistes

De totes les propostes presentades al Premi BBVA de Teatre, se seleccionaran quatre obres finalistes que es donaran a conèixer al mes de desembre, i es representaran davant del jurat durant el mes d’abril en diversos teatres de Catalunya.

El 18 de maig de 2020, tindrà lloc la gala final a L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, on es donarà a conèixer el Millor Espectacle Teatral.

 

Laika, de la companyia Xirriquiteula Teatre, comença la seva gira

L’espectacle guardonat amb el Premi BBVA de Teatre 2019, Laika, de la companyia Xirriquiteula Teatre, començarà la gira el diumenge 3 de novembre dins del Festival Temporada Alta 2019, i seguirà el 29 de febrer a L’Atlàntida de Vic.

Laika és una proposta escènica per a tots els públics, amb vocació d’arribar a espectadors de tot el món, que ens parla de les meravelles del cel però també de les injustícies de la Terra.

 

Sobre el Premi BBVA de Teatre

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals.

El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents.

Des del 2013, el Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA, i s’adreça a companyies residents a Catalunya.

A l’edició del 2019, es van presentar 66 propostes provinents de companyies d’arreu de Catalunya.

 

Historial de guanyadors

2019 – Laika, Cia. Xirriquiteula Teatre

2018 – Wohnwagen, Col·lectiu VVAA

2017 – L’empestat, Indi Gest

2016 – Psicosi de les 4:48, Cia. The Three Keatons

2015 – La Caputxeta Galàctica, Cia. Insectotròpics

2014 – Harket (protocolo), PanicMap proyectos escénicos

2013 – Hotot, Cia Cascai Teatre

2012 – Enchanté, Cia Divinas

2011 – El Mal Menor, Los Corderos, SC

2010 – Tots soms pops, Sismica d’espectacles

2009 – Federic…a,  Tràfec-teatre

2008 – Estrelles en un cel de matinada, Acte quatre

2007 – El Coronel Ocell, Quatre per quatre

2006 – La tràgica història de Klown Lear, Natural klown Lear

2005 – L’Hostalera, la guarderia teatre

2004 – Amadeus, Casal Familiar Recreatiu

2003 – L’espera, Ens de nos M. 629 07 28 91

2002 – Fer un cafè, grup Abac produccions

2001 – El cant de la balena abandonada, Teatre humil