L’espectacle Psicosi de les 4.48 de la Cia. The Three Keatons guanya el Premi BBVA de Teatre 2016

  • Anna Alarcón, actriu en solitari de l’obra Psicosi de les 4.48, rep el premi a millor actriu
  • El guardó a millor actor ha estat ex aequo per Ricard Borràs, de la companyia La Botarga, per l’obra Els mots i la cosa, i per Raimon Molins, de la companyia Sala Atrium, per Himmelweg

 

Vic, 9 de maig de 2016 – L’espectacle Psicosi de les 4.48 de la companyia The Three Keatons ha estat el guanyador del Premi BBVA de Teatre 2016, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el Grup BBVA (format per BBVA i CatalunyaCaixa). El guanyador s’ha donat a conèixer aquest vespre en el marc de la gala final del certamen que s’ha celebrat a L’Atlàntida de Vic.

El Premi consisteix en una gira valorada en 20.000 euros a diversos teatres de Catalunya (Teatres Amics) i al festival Temporada Alta 2016. El Premi BBVA de Teatre és un dels guardons teatrals de  major dotació econòmica d’aquest país. El seu objectiu és donar suport a la creació teatral, incentivar l’ofici teatral i ajudar en la difusió de l’espectacle guanyador.  

Psicosi de les 4.48,  dirigida per Moisès Maicas amb la col·laboració d’Iván Morales, és un soliloqui vital que endinsa l’espectador en la ment de Sarah Kane, la dramaturga i directora teatral anglesa que va escriure l’obra quan patia una depressió. El passat 8 d’abril, l’espectacle va ser representat al Teatre de Salt.

Veure teaser Psicosi de les 4.48

El jurat ha premiat Psicosi de les 4.48 “pel gran nivell interpretatiu de la seva protagonista, pel risc de portar a l’escenari un text d’una gran complexitat amb un resultat excel·lent i per la seva acurada posada en escena”.

El jurat de la 16a edició del Premi BBVA de Teatre està format per cinc professionals de renom del món del teatre del nostre país: l’actriu Rosa Andreu, els programadors Laura Llamazares i Narcís Puig, el director d’escena, professor i director del Festival Grec de Barcelona, Ramon Simó, i l’actor i director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

D’entre un total de 116 propostes teatrals provinents de companyies d’arreu del país, Els mots i la cosa, de Jean-Claude Carrière; A la burgesa, de Dani Campos i David Pintó; Le Rois Fainéantsde Joan Cusó; El llarg dinar de Nadal, de Thornton Wilder i, Himmelweg, de Juan Mayorga, han estat els 5 espectacles finalistes que s’han pogut veure durant el mes d’abril en equipaments de Valls, Tàrrega, Calldetenes Manlleu i Martorell, respectivament.

 

Millor actriu, Anna Alarcón; millor actor ex aequo, Ricard Borràs i Raimon Molins

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha concedit, en aquesta edició del certamen els premis a millor actriu i  millor actor ex aequo de les obres finalistes.

Així, l’actriu Anna Alarcón, protagonista en solitari de l’espectacle Psicosi de les 4.48, de la companyia The Three Keatons, ha estat guardonada amb el premi a millor actriu. I el premi a millor actor ex aequo ha estat per Ricard Borràs, pel seu treball en l’espectacle Els mots i la cosa, de la companyia La Botarga, i per Raimon Molins, pel seu treball en l’espectacle Himmelweg, de la companyia Sala Atrium.

 

El Premi homenatja el Forn de Teatre Pa’tothom

A més dels guardons a millor espectacle, millor actriu i millor actor, el Premi BBVA de Teatre també ha volgut homenatjar el Forn de Teatre Pa’tothom, entitat barcelonina que desenvolupa projectes de defensa dels Drets Humans, en contra de l’exclusió social i per la recerca de models socials alternatius.

La gala de la 16a edició del Premi BBVA de Teatre ha estat presidida per la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté. Presentada pel periodista Xescu Tàpies, ha comptat amb les actuacions de Dor, de Pere Hosta, Mrs. Brownie, l’espectacle de titelles a càrrec de la cia. Teatre Nu, i la percussió corporal de Santi i Mariona duet.

 

Sobre el Premi BBVA de Teatre

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals.

El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, el premi s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents. Actualment, està convocat i promogut per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA.

L’espectacle guanyador del Premi BBVA de Teatre 2015 fou La Caputxeta Galàctica de la companyia Insectotròpics.

 

Torna “Manlleu, teatre de carrer”

En el marc del 16è Premi BBVA de Teatre 2016, presentem una jornada d’espectacles al carrer, amb la qual el Premi torna als seus orígens i recupera una de les activitats més populars, “Manlleu, teatre de carrer”.

Se celebrarà el dissabte 28 de maig i hi haurà diferents espectacles i estàtues humanes que ocuparan els carrers i les places de la barri de Dalt Vila de Manlleu entre les 16h. i les 21 h. La jornada l’organitza la Fundació antiga Caixa Manlleu, l’Ajuntament de Manlleu i el Grup BBVA.