Es lliuren a Vic els guardons de la segona edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual

 • Han participat  125 alumnes de 22 Conservatoris Professionals, Centres Autoritzats de Grau Professional i Centres Integrats de tot Catalunya.
 • S’han lliurat un total de 9 premis entre les tres categories d’edat: 3 Premis al Talent Individual i 6 Premis ACCat a la millor interpretació d’una obra de compositor català. També s’han lliurat 3 mencions especials i 3 accèssits.
 • S’ha celebrat a l’Escola de Música i Conservatori de Vic durant tot el cap de setmana del 6 i 7 de maig de 2017.
 • El Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX i compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya.

 

Els millors 125 estudiants de música d’arreu de Catalunya han participat a la segona edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual que s’ha celebrat a l’Escola de Música i Conservatori de Vic.

Aquest Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX, i té com a objectiu potenciar la formació musical dels joves músics estudiants per a facilitar que puguin dedicar-se professionalment a la música. Compta amb la coorganització de l’Associació de Conservatoris de Catalunya.

Forma part del conjunt de Premis que la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb BBVA CX, porta a terme en temàtiques tan diverses com la literatura, el dibuix i la pintura, el circ, el cinema de muntanya i el teatre amb l’objectiu d’ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya.

 

125 estudiants de 22 centres participen en la segona edició

125 estudiants de 22 centres de grau professional de música han participat en la segona edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual. Per categories d’edat s’han presentat:

 1. 41 participants Categoria Aleví (fins a 14 anys, 16 anys per l’especialitat de cant)
 2. 36 Categoria Júnior (entre 15 i 16 anys, 18 anys per l’especialitat de cant)
 3. 48 Categoria Jove (entre 17 i 19 anys, 21 anys per l’especialitat de cant)

Gairebé totes les especialitats d’instruments han estat representades en el Premi: arpa, cant, clarinet, contrabaix, fagot, flauta travessera, guitarra, guitarra elèctrica, oboè, orgue, percussió, piano, saxòfon, tenora, trombó, trompa, trompeta, viola, violí, violí jazz i violoncel.

Els participants han tingut les proves eliminatòries el dissabte 6 de maig i a darrera hora s’han conegut els 18 finalistes, que han passat a la prova final que s’ha desenvolupat el diumenge 7 de maig al matí.

 

S’han concedit 9 premis, 3 mencions especials i 3 accèssits

En total s’han concedit 9 premis, 3 premis al Talent Individual i 6 premis ACCat. Atenent a l’elevat nivell de les seves interpretacions, el jurat ha decidit atorgar 3 mencions especials i també ha volgut concedir 3 accèssits als 3 alumnes que, malgrat l’elevat nivell de les seves interpretacions, s’han quedat a les portes de poder rebre un guardó.

Els Premis al Talent Individual són, en funció de cada categoria:

 1. Categoria Aleví: 500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…La guanyadora ha estat Andrea Cristina Budau, oboè, del Conservatori Municipal de Música de Lleida.
 2. Categoria Júnior: 1.000 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…La guanyadora ha estat Alba Ruiz Torres, saxòfon, del Conservatori Municipal de Terrassa.
 3. Categoria Jove: 1.500 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures… La guanyadora ha estat Laia Barberà de Luna, arpa, del Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

Les mencions especials són:

 1. Categoria Aleví: 200 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…el guanyador ha estat Adrià Saz Guerra, piano, del Centre Professional Autoritzat El Musical de Bellaterra.
 2. Categoria Júnior: 300 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures…El guanyador ha estat Carlos Bujosa Salazar, piano, del Conservatori de Vila-seca.
 3. Categoria Jove: 400 euros a destinar en formació musical o en compra d’instruments, partitures… La guanyadora ha estat Queralt Vivó Casanovas, saxo, del Conservatori Municipal de Terrassa.

Els accèssits s’han concedit a Gemma Dalmau Domingo, violoncel, de l’Escola de música i Conservatori de Vic (Aleví), a Biel Ricart Gélina, violí, de l’IEA Oriol Martorell i a Lluc Pascual Serret, violoncel, del Conservatori de Cervera.

Donada l’elevada qualitat de les interpretacions, el jurat ha decidit concedir 6 Premis especials ACCat,  per la millor interpretació d’una obra d’un compositor català, consistent en 6 lots de partitures valorats en 100 euros. Aquests guardons han anat a alumnes del Conservatori Municipal de música de Lleida, de l’IEA Oriol Martorell, del Conservatori Municipal de Música de Terrasa, del Conservatori de Badalona, del Conservatori de música de la Diputació de Tarragona i del Conservatori de Cervera.

El jurat ha estat format per professionals de reconegut prestigi en el món musical, entre els quals entre els quals destaquem els noms dels jurats de la fase final: Manel Valdivieso, Eva Graubin, Alba Ventura, Peter Thiemann, Albert Julià i Dolors Cano.

 

Acte de lliurament de premis a la sala Joaquim Maideu de L’Atlàntida

Els Premis s’han concedit el diumenge 7 de maig de 2017 a les 18 h, en un acte que ha tingut lloc a la sala Joaquim Maideu de L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona de Vic.

L’acte ha estat presentat per Judit Martínez, periodista i promotora cultural amb una dilatada experiència en l’àmbit musical.

Ha comptat amb l’actuació musical d’Oriol Saña i Albert Bello, que amb temes propis i versions en estil jazz manouche, han dinamitzat tot l’acte.

Han assistit la regidora de cultura de l’Ajuntament de Vic, Sra. Susagna Roura, el president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Sr. Jaume Ribera, el director territorial de BBVA Catalunya, Sr. Xavier Llinares, el president de l’Associació de Conservatoris de Catalunya, Sr. Víctor Santapau, a més dels membres del jurat, professors, alumnes i familiars.

 

Sobre la Fundació Antigues Caixes Catalanes

La majoria d’accions culturals i socials que porta a terme la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), continuadora de les obres socials de les antigues Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa a Catalunya, es realitzen en col•laboració amb BBVA CX.

Entre els seus objectius està la de realitzar iniciatives socials i culturals dirigides a promoure el progrés humà, educatiu i cultural, tot suscitant una consciència ciutadana, participativa, compartida i responsable que impliqui persones i institucions.

Actualment difon la cultura a tot el territori i ajuda a la difusió dels professionals que treballen en àmbits tan diversos com la música, la pintura, la literatura, el teatre o el circ. BBVA CX comparteix aquests mateixos objectius i manté un acord de col•laboració amb la  FACC per fer-los possibles.

 

Sobre l’Associació de Conservatoris de Catalunya

L’Associació de Conservatoris de Catalunya (ACCat) agrupa els Conservatoris i Centres Professionals de Música de Catalunya. Són els únics centres educatius  que  preparen els estudiants de música mitjançant uns estudis reglats  per a l’accés als ensenyaments superiors, i  també els únics centres de Catalunya que poden atorgar el Títol Professional de Música.

Aquests centres, que compten amb grans professionals del món musical i pedagògic, imparteixen una formació de qualitat. El resultat d’aquestes fàbriques de talent es pot visualitzar als pòdiums de concursos nacionals i internacionals, a les plantilles d’orquestres d’arreu i amb la projecció internacional de grans músics catalans, tots ells forjats als centres de grau professionals que integren l’Associació de Conservatoris de Catalunya, i que representen l’etapa prèvia als ensenyaments superiors.

Actualment Catalunya té 24 Conservatoris i Centres Professionals, tots ells membres de l’Associació Catalana de Conservatoris de Catalunya, que tenen una estreta relació amb les escoles de música de Catalunya i amb els centres superiors de música, així com amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.