La Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX porten les millors pel•lícules del 34è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló arreu de Catalunya

  • S’inicia la quarta edició del Cicle BBVA de Cinema de Muntanya      
  • 30 projeccions es portaran a més de 25 poblacions de Catalunya
  • Al 2016, 2.000 persones van assistir a les projeccions
     

El Cicle BBVA de Cinema de Muntanya té per objectiu acostar el Festival a diverses poblacions de Catalunya i fomentar els valors del coneixement i el respecte per la muntanya i està coorganitzat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, BBVA CX i la Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, en col·laboració amb entitats excursionistes de Catalunya.

Enguany, se celebra la quarta edició del Cicle que arribarà a 25 poblacions d’arreu de Catalunya amb 30 projeccions amb pel·lícules guardonades al Festival.

Algunes de les poblacions ja confirmades d’aquesta nova edició seran Olot, Sant Just Desvern, Valls, Granollers, Girona, Igualada, Cervera, Solsona, Manresa, Reus, Sabadell, Balaguer, Tiana o Avinyó. Podeu consultar la programació de cada població al web www.torellomountainfilm.cat o a www.fcaixescatalanes.cat.

La presentació de les pel·lícules a cada entitat és realitzada per Joan Salarich, director del Festival.

 

L’esquí extrem, els portadors del Tatras o el gran Jerzy Kukuczska, protagonistes del Cicle d’enguany

Per a les projeccions de la quarta edició han estat escollides tres de les pel·lícules guardonades al 34è Festival BBVA de Cinema de Muntanya:

 

FREEDOM UNDER LOAD

Pavol Barabas. Eslovàquia. 2016. 58′

GRAN PREMI 2016 i Premi FEEC a la millor Fotografia

A la serralada de l’Alt Tatras encara hi persisteix un ofici que encara el relleu generacional amb decisió. Amb pesades càrregues de 100 kg a l’esquena i desafiant el vent, la tempesta o la neu profunda, uns homes han triat una professió prou especial: portar subministraments als diferents refugis del Tatras. El documental descobreix, a través de la vella generació de portejadors, què s’amaga darrera l’elecció d’aquest dur ofici.

LA LISTE

Guido Perrini. Suïssa. 2016. 44′

Premi GRANDVALIRA al millor film d’Esports de Muntanya 2016

El protagonista és l’esquiador freeride Jérémie Heitz i el seu objectiu és esdevenir el millor especialista d’aquesta modalitat. Seguint una llista amb els descensos dels principals cims alpins que vol realitzar, es va trobant les grans llegendes del descens extrem que han fet progressar aquest esport, com Sylvain Saudan o Dédé Anzévui.

JUREK

Pawel Wysoczanski. Polònia. 2015. 73′

Premi BBVA al millor film de Muntanya 2016 i Premi BOREAL al millor Guió

Jerzy Kukuczka ha estat un dels escaladors més forts de la història de l’alpinisme. Va escalar vuit mils en 17 ocasions i va obrir vies noves o a l’hivern. Va morir a la cara sud del Lhotse el 1989. El documental és el retrat del gran Jurek, fruit d’un llarg treball de recerca d’imatges, algunes d’elles inèdites, guardades a la televisió polonesa o bé d’amics que el varen conèixer.

 

Sobre el Festival BBVA de Cinema de Muntanya

El Festival BBVA de Cinema de Muntanya es troba entre els més prestigiosos del món en el seu sector. Des del 1983, posa en competició anualment els millors films a nivell mundial sobre la muntanya i la natura, i reuneix a Torelló destacats especialistes del gènere i milers d’espectadors cada any.

El Festival se celebra la tercera setmana del mes de novembre a Torelló.