Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ

Premi que dóna suport a la creació circense i a la difusió del circ professional!

Presentació

Tens una producció o acció de circ? Presenta la teva convocatòria!

 L’entitat de difusió de les arts del circ, Zirkòlika i la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA CX, coorganitzen els Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya, que es lliuren a la Nit de Circ a Barcelona.

El Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ és una plataforma de suport a la creació circense i a la difusió del circ professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies de circ de Catalunya. El premi neix el 2014 i es lliura durant la Nit de Circ, dins el marc dels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya.

És una oportunitat per les companyies que s’hi presenten de fer un pas endavant per superar les dificultats que tenen dia a dia els artistes professionals del sector. Massa sovint es perden pel camí espectacles d'una gran creativitat i qualitat artística degut a diferent factors, però sobretot per la baixa probabilitat de treballar i mostrar-se en condicions. 

Aposta per la qualitat, la professionalitat i el risc. El jurat, format per professionals vinculats al circ, selecciona l'espectacle guanyador que es presenta en diverses sales i espais d'arreu del territori català. Durant la gala Nit de Circ es coneix l'obra guanyadora. 

El Premi consisteix en una gira per Catalunya de quatre representacions per un valor total de 16.000 euros. Aquest import es fa efectiu a la companyia en concepte de caixet per les quatre representacions. 

Durant la Nit de Circ també es presenta un espectacle i s'atorguen les set categories dels Premis Zirkòlika de Circ (millor espectacle de circ de carrer, millor espectacle de sala o carpa, millor número de circ, millor companyia emergent, millor iniciativa per a la projecció del circ, premi especial i premi de votació popular). Els premis s'han convertit en un referent en el món del circ a Catalunya i un esdeveniment de promoció i difusió del circ que cada any aconsegueix un important ressò mediàtic.

Històric de premiats

  • 2016 RHÜMIA
    Cia. Rhum & Cia
  • 2015 SIFONÒFOR
    Cia. Animal Religion
  • 2014 INCERT
    Cia. Circ Pistolet

Activitats complementàries

Aquestes són les activitats relacionades amb el premi:

Convoca i promou

Coorganitza

Amb el suport de:

Esdeveniments relacionats

des. 20

Acte lliurament Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ

Circ Històric Raluy Barcelona
20 desembre / 20:00 h