Concurs BBVA de Dibuix Escolar

Concurs que serveix per estimular la creativitat dels escolars en la faceta del dibuix a través de la lectura de sis contes!

Presentació

Sou una escola? Estimuleu la creativitat dels escolars en la faceta del dibuix a través de la lectura de sis contes i participeu al Concurs.

 

Convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, el Concurs BBVA de Dibuix Escolar té l’objectiu d’estimular la creativitat dels escolars en la faceta del dibuix a través de la lectura de sis contes.

El Concurs BBVA de Dibuix Escolar té per objectiu servir d’estímul per desenvolupar les habilitats i capacitats dels alumnes de primària en l’àmbit del dibuix i la il·lustració, a la vegada que llegeixen en català i aprenen sobre diverses temàtiques. 

Amb aquesta iniciativa, els mestres poden treballar els contes al centre docent des de vessants tan diverses com la plàstica, la llengua catalana i els valors socials i cívics.

Els contes treballen diverses competències emocionals, i els treballs premiats il·lustraran un nou llibre de contes de  la col·lecció “Concurs de Dibuix Escolar”, publicat per Editorial Mediterrània.

El concurs està obert als alumnes de totes les escoles d’educació primària, així com les d’educació especial, de Catalunya

 

Contes

Descarregar els contes (PDF)

Sis contes de convivència seran els que inspiraran als nostres petits, grans dibuixants. Sis històries que ens parlaran de diversitat i discriminació, de prejudicis i de com salvar-los per viure en un món més just i solidari. 

Cada conte presenta una o més competències emocionals de les 5 que contempla el Model de competències desenvolupat pel GROP (Grup de Recerca en Orientació Psicopedagògica).

Al blog contesperaprendreaser.blogspot.com es pot trobar material i recursos proposats per la mateixa autora, Júlia Prunés, escriptora especialitzada en Educació Emocional, per treballar-los a l’aula.

“Sis contes de convivència”

1. La princesa de Xaxars

En Jofre de Trencafort és un noble cavaller que arriba a Castellflorit de Xaxars amb l’encàrrec d’anar a cercar a la princesa Margalida de Xaxars, que s’ha escapat del conte, farta que “la mà que tot ho escriu” ho decidís tot per ella. Li agradava dur el cabell curt, vestir amb pantalons i volia tenir una espasa… però es veu que aquestes coses, no fan per una princesa.

Un conte sobre estereotips de gènere, tant pel què fa als femenins com els masculins.

 

2. L’antena del Miquel

Sense saber com ni per què, un dia, al Miquel li va sortir una antena al bell mig de la closca. Preocupats, els pares el van dur a urgències i, allà, una doctora molt agradable els va explicar que es tractava d’un cas de “Emphatia Auris”, que no era una malaltia sinó un súper poder, el súper poder de l’empatia.

Un conte sobre empatia.

 

3. Vilanova de Pinyeta

Els nens i les nenes de Vilanova de Pinyeta, descobreixen un altre poble amb el mateix nom que el seu. Contacten amb els nens i les nenes de la seva escola rural i organitzen una trobada per celebrar l’agermanament dels dos pobles, però d’entrada, no surt com tothom s’esperava.

Un conte sobre gestió de conflictes i diversitat cultural.

 

4. Formigues

La Mia, el Jan, l’Oriol i el Dídac, passegen amb la seva àvia pel parc quan troben una formiga reina de la família Messor Barbarus. L’àvia és una apassionada de les formigues, tant, que a casa hi té un formiguer artificial amb una colònia de Camponotus Micans. Parlant sobre com viuen i s’organitzen aquests petits insectes, descobreixen que en poden aprendre moltes coses!

Un conte sobre convivència i organització.

 

5. En Max sobre rodes

Després d’un partit molt igualat i un final trepidant, l’equip de l’escola, guanya el seu primer partit des que en Max hi juga amb la seva cadira de rodes.  En Max somnia en convertir-se en jugador professional quan sigui gran i participar en un jocs paralímpics.

Un conte sobre inclusió i diversitat funcional.

 

6. Com un cel estrellat

L’Ona, la Marina i els seus pares pugen, de nit, a un turonet per veure la pluja d’estels que, segons les notícies, havia de ser la més espectacular dels últims 100 anys. Mentre l’observen, les dues germanes recorden el conte de la Poma que volia ser una estrella que els havia explicat el seu mestre a l’escola i acaben parlant de tot allò que els fa brillar.

Un conte sobre autoestima, emocions i vincles.

Formulari d'inscripció

Emplenar un cop lliurats els dibuixos.

Activitats complementàries

Aquestes són les activitats relacionades amb el premi:

Convoca i promou

Coorganitza

Amb el suport de:

Col·labora