Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Exposició Rafel G. Bianchi

9 setembre, 2020-18 octubre, 2020

Recinte

Centre Cultural Terrassa
Rambla d'Ègara, 340
Terrassa, Barcelona 08221 España
+ Mapa de Google

Centre Cultural Terrassa

Dades d’interès

Exposició

Del 9 de setembre al 18 d’octubre de 2020 en horari d’obertura del Centre Cultural

Entrada lliure

Sobre l’exposició Si camina com un lloro i parla com un lloro és un lloro

L’exposició parteix d’un dels elements excepcionals de la primera versió d’El col·leccionista d’estampes pintat per Marià Fortuny: el guacamai roig que trobem en el primer terme de la pintura.

El meu interès pels ocells d’aquesta família, és deu a la seva capacitat per repetir sons i paraules. Tant la repetició com les situacions, de vegades paradoxals, que es poden donar quan el subjecte no entén el sentit d’allò que repeteix, serà un dels motius conductors de l’exposició. L’altre, com no podria ser d’una altra manera, serà el col·leccionisme. 

Rafel G. Bianchi

 

Sobre el Premi BBVA de Pintura Ricard Camí

Al 2019 es va celebrar la 16a edició del biennal Premi BBVA de Pintura Ricard Camí. D’entre els 138 artistes presentats al Premi, el jurat va concedir el guardó a Rafel G. Bianchi per la seva obra “El col·leccionista absent III”.  El Jurat va valorar “la forma en què Rafel G.Bianchi adopta i reactualitza la idea de “col·leccionar” art, tot rellegint una antiga obra de Fortuny, per crear una particular genealogia de creadors del context artístic català que sustenten la seva obra, en una pintura nítida i ben tramada”. 

El Premi BBVA de Pintura Ricard Camí es va instituir al 1989 en memòria de Ricard Camí i Aliart, protector de les arts i president de l’antiga Caixa Terrassa, ha seguit fent camí impulsant la creació pictòrica i els nous creadors.

El guardó continua sent un dels més ben dotats del panorama actual de certàmens artístics, amb una dotació de 18.000 euros, 12.000 per a l’autor i 6.000 per dur a terme una exposició individual de l’artista guanyador, per a reconèixer la seva obra i acompanyar-lo en la seva promoció i projecció.