Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Exposició Espais Recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català

7 juliol, 2018-30 setembre, 2018

Recinte

Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries
Carrer Sant Francesc, 5-7
Castelló d'Empuries, Girona 17486 España
+ Mapa de Google

Itinerància al Ecomuseu-farinera de Castelló d’Empuries

Dades d’interès

Inauguració

Dissabte 7 de juliol, a les 11 h

Exposició

Del 7 de juliol al 30 de setembre de 2018 en horari d’obertura del Museu (Juliol i Agost: de dilluns a diumenge, de 10 a 14 i de 17 a 20 h. Setembre: de dimarts a dissabte, de 10 a 14 i de 16.30 a 19 h, i diumenges de 10.30 a 13.30 h).

Entrada lliure

Sobre l’exposició

L’exposició “Espais recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català” fa un recorregut per les intervencions de reutilització del patrimoni industrial que s’han fet al llarg de les últimes dècades a Catalunya. És un projecte de l’arquitecte Ferran Pont i de la fotògrafa Teresa Llordés, i ha estat coproduïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el mNACTEC (Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya). 

L’exposició reivindica els valors artístics, històrics i paisatgístics de l’arquitectura industrial i presenta exemples de reinvenció en aquest camp, com la reconversió d’antigues fàbriques en museus, escoles, biblioteques o comerços. S’hi presenta un repertori ampli de les formes d’abordar les intervencions de reutilització del patrimoni, que van des d’intervencions de gran transformació fins aquelles de caràcter minimalista en les quals es posa l’accent en el manteniment del paisatge industrial. 

Coneix l’exposició!